Jovetić pogodio protiv Svonsija, Junajted osvojio "Emirejts"

Crnogorski napadač je u trijumfu protiv Velšana postigao treći gol u ligi ove sezone
0 komentar(a)
Stevan Jovetić, Foto: Beta/AP
Stevan Jovetić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.11.2014. 19:42h

Stevan Jovetić je opet bio starter u Mančester sitiju, i sada je na povjerenje odgovorio golom, ukupno trećim u Premijer ligi nakon što je dva postigao u duelu s Liverpulom na otvaranju sezone.

Crnogorski napadač je pogodio u pobjedi protiv Svonsija, i to kada je poravnao na 1:1, a Siti je kasnije paklenim tempom slomio Velšane i riješio meč preko Jaje Turea u drugom poluvremenu.

Jo-Jo je bio strijelac u 19. minutu s pet metara poslije pasa Hesusa Navasa, a u nastavku je zamijenjen, osam minuta poslije pogotka Turea - na terenu je umjesto njega od 70. minuta bio Frank Lampard.

"Građani" su u drugom poluvremenu stvorili nekoliko dobrih šansi, ali su tek poslije majstorije Fernandinja došli do preokreta. Brazilac je petom proigrao Turea koji je izašao sam ispred Lukaša Fabijanskog i postigao tek drugi pogodak u ligi ove sezone. Svonsi je imao i zicer za remi, ali je Bafetimbi Gomis šutirao pored gola...

"Imali smo problem nakon što smo primili gol iz prve i jedine šanse protivnika u prvom poluvremenu. Nakon toga smo odigrali dobro, postigli dva pogotka iz nekoliko prilika i dobro se branili. Čeka nas još sedam mečeva do kraja decembra i u svakoj od njih moramo da jurimo pobjedu", rekao je menadžer Sitija Manuel Pelegrini.

Siti je, dakle, pobijedio, ali nije dočekao eventualni kiks Čelzija, koji je u Londonu rutinski slavio protiv VBA, pa je razlika između "plavaca" i aktuelnog šampiona i dalje velika - osam bodova.

Dijego Kosta je 11. pogotkom u sezoni donio prednost Čelziju u 11. minutu, a onda je u 25. Sesk Fabregas upisao 10. asistenciju u Premijer ligi ove sezone kada je pogodio Eden Azar.

"Bila je ovo prilično laka pobjeda. U prvom poluvremenu smo odigrali nevjerovatno, mogli smo da vodimo sa 3:0, 4:0 ili 5:0. Ipak, kvalitet je tu, a ja ne pamtim da sam mnogo puta vidio sličnu dimenziju fudbala", veličao je Žoze Murinjo igru svog tima.

Portugalac se onda osvrnuo i na partiju Dijega Koste i činjenicu da je napokon mogao da odmori od reprezentativne akcije.

"Lako je vidjeti promjenu kod njega. Može da trči, da sprinta, da igra u duel igri...", istakao je Murinjo.

Derbi kola je odigran na "Emirejtsu" između Arsenala i Mančester junajteda.

U sudaru timova koji su ove sezone daleko od šampionske trke slavili su „crveni đavoli” (2:1), pa Luj van Gal polako dolazi na svoje jer je njegov tim opet na četvrtom mjestu i u zoni kvalifikacija za Ligu šampiona.

Arsenal je dominirao, stvorio je makar pet velikih prilika, a Junajted je poveo ni iz čega u 56. minutu - autogolom Kjerana Gibsa poslije šuta Antonija Valensije.

Tri boda gostima je obezbijedio Vejn Runi u 85. iz kontranapada koji su otvorili Maruan Felaini i Anhel di Marija.

U Londonu se igralo čak 100 minuta zbog povrede Vojčika Šćešnjija, Arsenal je u 95. smanjio preko Olivijea Žirua, ali nije imao snage da se spase poraza.

Slavio je i Everton (savladao je Vest Hem sa 2:1), kao i Njukasl protiv Kvins Park Rendžersa, kojem je to četvrta vezana pobjeda. Jedini pogodak za "svrake" dao je Musa Sisoko u 78. minutu.

Rezultati

Arsenal - Mančester junajted 1:2 (Žiru 90+5 - Gibs (autogol) 56, Runi 85)

Čelzi - VBA 2:0 (Kosta 11, Azar 25)

Everton - Vest Hem 2:1 (Lukaku 26, Osman 74 - Zarate 56)

Lester - Sanderlend 0:0

Mančester siti - Svonsi 2:1 (Jovetić 19, Ture 62 - Boni 9)

Njukasl - KPR 1:0 (Sisoko 78)

Stouk - Barnli 1:2 (Voters 33 – Ings 12, 13)

Nedjelja

Kristal Palas - Liverpul

Hal - Totenhem

Ponedjeljak

Aston Vila - Sautempton

Bonus video: