Da, doveo bih Mesija

2 komentar(a)
Karlo Anćeloti, Foto: Beta/AP
Karlo Anćeloti, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.11.2014. 12:23h

Pravu uzbunu među najbogatijim evropskim klubovima izazvao je mali nagovještaj Lea Mesija da bi jednog dana, možda, ako se poklopi mnogo faktora, mogao da napusti Barselonu.

„Čelzi, Mančester siti i Mančester junajted u pripravnosti”, naslov je londonskog tabloida „San”.

Počele su razne procjene i analize, koji su to evropski klubovi platežno sposobni da jednog dana - narednog ljeta, ili još kasnije - kupe jednog od najboljih fudbalera svih vremena.

Pomenutoj listi od tri engleska kluba pridodata su još dva - Pari Sen Žermen i Bajern. To su klubovi koji bi mogli da uplate otkupnu klauzulu za Mesija, koja iznosi preko 250 miliona eura.

Real Madrid je malo ko spominjao. Ne zbog toga što gazda Florentino Peres ne može da priušti takvu investiciju, naprotiv, već zbog tradicionalnog rivalstva Reala i Mesijeve Barselone.

No, trener “kraljevskog kluba” Karlo Anćeloti juče je na pres konferenciji dočekao pitanje: da li bi doveo Mesija?

"Pitate me da li bi bilo prostora za Mesija u Realu? Moj odgovor je da sve kvalitetne ekipe imaju prostora za tako kvalitetne igrače", kazao je Italijan.

Oglasio se i trener Arsenala Arsen Venger. Ne da će kupiti Mesija, već da je - mogao da ga kupi.

"Dok je bio tinejdžer želio sam da ga dovedem, zajedno sa Fabregasom. Želio sam i Pikea. Ali, odbili su", kazao je Francuz.

Trener Barse Luis Enrike kazao je da još nije razgovarao sa Mesijem po njegovom povratku iz reprezentacije.

Bonus video: