Ima li neko da zaustavi Čelzi?

0 komentar(a)
Čelzi, Foto: Reuters
Čelzi, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.11.2014. 12:34h

Nakon što je prvenstvenu pauzu zbog mečeva reprezentacije prekratio vrhunskim tenisom u londonskoj „O2 areni”, trener Ćelzija Žoze Murinjo povešće svoju ekipu u pohod na 10. pobjedu u 12 utakmica Premijer lige.

Murinjo: Jedva čekam božićni maraton

Gost Čelzija, koji ima devet pobjeda i dva remija, je Vest Bromič Albion.

"Ako nekad izgubimo utakmicu, to se neće dogoditi zbog toga što smo se zadovoljili sjajnom serijom, već zbog toga što je fudbal takva igra. Fudbal je jedan od sportova gdje često ne pobijedi bolji tim.

Dešava se to svake sedmice u mnogim, mnogim zemljama - rekao je Murinjo.

Čelzi može da izgubi, ali je pitanje da li i jedan poraz može da zaustavi zahuktalu mašineriju. Bliži se kraj godine, dolazi zgusnuti raspored utakmica, a Murinjo tvrdi da će uživati u tome.

"Obožavam period oko Nove godine i Božića. Za igrače koji su prvi put u Engleskoj nije lako da se prilagode na na toliki broj utakmica u tako kratkom vremenu, ali ja jedva čekam da dođe taj maraton - rekao je Murinjo.

Vikend u Premijer ligi donosi sudar Arsenala i Mančester junajteda na “Emirejtsu”, ali to više nije derbi koji odlučuje o tituli.

Pelegrini: Ako dobijemo narednih osam mečeva...

Mančester siti, koji kasni za Čelzijem osam bodova, igra sa Svonsijem na “Etihadu”, a Stevan Jovetić bi mogao da se nađe u prvoj postavi.

Nakon serije očajnih rezultata, trener Manuel Pelegrini se nada da bi pauza zbog obaveza reprezentacije mogla da donese poboljšanje forme.

"Da, Čelzi je baš odmakao, ali nije ništa gotovo. Mislim da će ova sedmica novembra i cijeli mjesec decembar biti odlučujući za titulu. Do kraja godine imamo još osam utakmica, ako dobijemo svaku imaćemo 42 boda i bićemo opet u igri", kazao je Čileanac.

Barsa sa Seviljom, Juve gost Lacija

U utorak i srijedu igraju se mečevi 5. kola Lige šampiona, to je i razlog što svi vodeći klubovi u najjačim ligama danas igraju prvenstvene utakmice.

U Španiji, derbi kola igraju drugoplasirana Barselona i petoplasirana Sevilja.

"Prvi put ove sezone imaću Vermalena", rekao je Luis Enrike, trener Katalonaca.

Vodeći Real gostuje Eibaru, dok Atletiko kod kuće igra sa Malagom.

U Italiji, Roma gostuje Atalanti a Juventus Laciju, dok Bajern u Bundesligi dočekuje Hofenhajm.

Bonus video: