Vapaj porodice Emilijana Sale: Molimo vas, nastavite da ga tražite

"Molimo vas da nastavite, ovako ne može da se završi, ovako ni mi ne možemo da živimo. Nemoguće je da je avion prosto nestao, da nema nikakvog traga", kazao je otac Emilijana Sale
1446 pregleda 0 komentar(a)
Molitve za Salu još traju, Foto: BETA/AP
Molitve za Salu još traju, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 24.01.2019. 18:45h

Porodica Emilijana Sale uputila je vapaj iz Argentine:

"Nastavite da ga tražite".

Nakon što je policija Guernsija objavila da je obustavila potragu za Salom i pilotom Dejvidom Ibotsonom, te uputila saučešće porodicama, otac argentinskog fudbalera Orasio Sala se obratio medijima.

"Molimo vas da nastavite, ovako ne može da se završi, ovako ni mi ne možemo da živimo. Nemoguće je da je avion prosto nestao, da nema nikakvog traga", kazao je on.

Emilijanova sestra Romina u suzama se obratila javnosti:

"U srcu znam da je Emilijano još živ. Preklinjem vas, nemojte prekinuti potragu. Razumijemo napore, ali molim vas, ne prekidajte potragu. Za nas, oni su još živi", kazala je očajna Romina

Poruka da nada još postoji stigla je i iz Nanta, kluba u kome je Sala proveo četiri godine.

"Nećemo minut ćutanja, nećemo ni minut aplauza, jer se još nadamo", objavio je francuski klub.

Šef policije Guernsija Dejvid Garner je ranije rekao da nakon više od 24 sata potrage, koristeći sve raspoložive resurse, spasilačke službe nisu uspjele da pronađemu nestale putnike i ostatke aviona.

"Morali smo da donesemo tešku odluku da prekinemo potragu. Šanse da ima preživjelih su nestale. Naše misli su uz porodice putnika i pilota u ovom teškom trenutku", navodi se u Barkerovom saopštenju.

Avion kojim je upravljao Ibotson, a u kome je jedini putnik bio Sala, nestao je u ponedjeljak uveče na putu od Nanta do Kardifa.

Bonus video: