Mijatović u igri da opet bude direktor Reala?

73 pregleda 7 komentar(a)
Peđa Mijatović, Foto: Uefa
Peđa Mijatović, Foto: Uefa
Ažurirano: 19.11.2014. 17:20h

Predrag Mijatović, jedan od najboljih crnogorskih fudbalera svih vremena, u igri je da opet bude sportski direktor Reala Madrida, pišu španski mediji.

Nekadašnji superstar bio je direktor "kraljevskog kluba" od 2006. do 2009. godine, kada je podnio ostavku jer se solidarisao sa predsjednikom Ramonom Kalderonom, koji je otišao pod pritiskom struktura u klubu zbog navodne manipulacija sa glasovima oko budžeta kluba.

Iako je brzo nakon Kalderona funkciju preuzeo sadašnji predsjednik - Florentino Peres, Peđa je ostao u sjajnim odnosima sa svim strukturama "kraljevskog kluba". Peresov "kec iz rukava", Žoze Murinjo, koji je vodio Real od 2010. do 2013. godine, gledan je često u društvu Mijatovića.

"Mi smo prijatelji", govorio je Mijatović za Murinja.

Na "Santjago Bernabeuu" je sada novi trener - Karlo Anćeloti, ali je predsjednik isti. Peres, po natpisima španskih medija, želi da ojača sve klupske strukture sa legendama koji su ostavili veliki trag u Realovom dresu.

Tako Fernando Jero obavlja ulogu pomoćnika Karla Anćelotija, Zinedin Zidan je trener "B" tima Reala, a u njegovom stručnom štabu je i Solari.

Za vrijeme Mijatovićeve ere u direktorskoj fotelji Real je srušio dominaciju Rajkardove Barselone i osvojio dvije vezane titule prvaka Španije - 2007. i 2008. Prvu pod dirigentskom palicom Fabija Kapela, a drugu Bernda Šustera.

Kako je mnogo kasnije isticao u intervjuuima, najbolji Mijatovićev uspjeh kao direktora Reala bio je "dogovor sa Kristijanom Ronaldom da dođe u Madrid". Peđa, međutim, nije realizovao taj prelazak jer je otišao sa Kalderonom malo prije početka prelaznog roka, a kada je došao Peres CR7 je odmah predstavljen u Madridu.

Mijatović je, naravno, igračka legenda "kraljevskog kluba", autor je jednog od najvažnijih golova u Realovoj istoriji.U Amsterdamu 1998, u finalu Lige šampiona protiv Juventusa, Mijatović je postigao jedini pogodak i donio Realu titulu šampiona Evrope nakon 30 godina čekanja.

Samo godinu ranije, Peđa je bio drugi najbolji fudbaler Evrope u izboru "Frans fudbala", iza tadašnjeg fenomena - brazilskog Ronalda.

Bonus video: