Konte želi više vremena za rad sa reprezentacijom

0 komentar(a)
Antonio Konte, Foto: Beta/AP
Antonio Konte, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 19.11.2014. 13:16h

Selektor Italije Antonio Konte rekao je da mu je potrebno više vremena za pripremu ekipe za kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

Konte je u avgustu preuzeo selekciju Italije i ekipa još nema poraz. U kvalifikacionoj grupi H Italija i Hrvatska poslije četiri utakmice zauzimaju prva dva mjesta sa po 10 bodova.

Bivši trener Juventusa rekao je da državni tim nema prioritet u zemlji i da je tek sada to shvatio.

"Od mene je traženo da obavim veliki posao i promijenim italijanski tim. Pa, dajte mi šansu za to. Obezbijedite mi uslove da to ostvarim. Moramo da radimo da bismo se kvalifikovali na Evropsko prvenstvo, da napravimo čvrstu ekipu", rekao je Konte.

Italija je sinoć u Đenovi pobijedila Albaniju sa 1:0 u prijateljskoj utakmici.

"Imali smo dan i po da se pripremimo za utakmicu protiv dobrog albanskog tima, koji je pobijedio Portugal i odigrao neriješeno protiv Francuske. Nisam ljut na nekoga posebno, samo poslije tri mjeseca na poslu, počeo sam da shvatam kakva je situacija", dodao je Konte.

"Svi govore šta bi trebalo da radimo za italijanski fudbal, a onda se okrenem i shvatim da sam sam. Kada ćemo početi da pokazujemo ljubav prema državnom timu? Umjesto toga, svi pričaju da neki igrač ne može da igra, da mora da uradi ovo, da mora da uradi ono. Mnogi traže od igrača da stvore odlučan, organizovan i jedinstven tim i to samo za osam ili devet dana. A ljudi se, ustvari, rugaju tim danima", istakao je Konte.

Bonus video: