Crna godina za "crvenu furiju"

0 komentar(a)
Visente del Boske, Španija, Foto: Reuters
Visente del Boske, Španija, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.11.2014. 11:25h

Iza reprezentacije Španije je katastrofalna godina, najgora u posljednje 23 godine.

Godina u koju je “crvena furija” ušla kao aktuelni svjetski šampion, tim za koji su mnogi vjerovali da ima snagu i da odbrani “boginju”, pretvorila se u katastrofu, pa jee za samo pet mjeseci tim Visentea del Boskea upisao čak pet poraza.

Kup konfederacija u Brazilu prošlog ljeta i poraz od domaćina u finalu (3:0) bio je samo uvod u debakl ove. Na Mundijalu se Špance razbili Holanđani (5:1) i Čileanci (2:0), pa su morali kući već poslije prve faze...

Potom su Španija gubila i od Francuske u prijateljskom meču, Slovačke u kvalifikacijama, a krug je zatvorila sinoćnjim porazom od Njemačke u Vigu (opet prijateljskim susret) koji se s obzirom na sve što se dešavalo mogao i predvidjeti.

“Furija” do sinoć kod kuće nije poražena više od osam godina (od duela sa Rumunima u Kadizu), a u 2014. je postigla ukupno 22 gola i primila 12.

U međuvremenu su se oprostili velikani poput Davida Vilje, Ćavija Ernandesa i Ćabija Alonsa, ali rano je reći da Španija nema dobru podlogu za budućnost, iako je ova 2014. godina bila gubitnička.