Nojer: Neću osvojiti nagradu jer ne poziram u donjem vešu

69 pregleda 5 komentar(a)
Manuel Nojer, Lionel Mesi, Mundijal, Foto: Reuters
Manuel Nojer, Lionel Mesi, Mundijal, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.11.2014. 11:49h

Golman Bajerna iz Minhena Manuel Nojer ocijenio je da će fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo osvojiti Zlatnu loptu zbog svog imidža.

Nojer je među igračima kandidovanim za Zlatnu loptu, koja se dodjeljuje najboljem fudbaleru svijeta. On je rekao da su mu šanse za prestižnu nagradu "tanke", pošto se ne eksponira mnogo u javnosti i ocijenio da će se za trofej ponovo boriti Ronaldo i fudbaler Barselone Lionel Mesi.

Osvajač ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva sa reprezentacijom Njemačke rekao je da bi to što ne voli život na "crvenom tepihu" i što ne želi da pozira u donjem vešu, moglo da ugrozi njegove šanse za Zlatnu loptu.

"Ja sam sportista, a ne ambasador brenda. Osim što sam prvi golman Adidasa, nisam momak koji pozira u donjem vešu. Ne volim crveni tepih, više volim zelenu travnatu podlogu. Osjećam se mnogo bolje na terenu, pokušavam da budem najbolji što mogu", rekao je Nojer za magazin "Kiker".

Ako Nojer osvoji Zlatnu loptu, postaće prvi golman kome je to pošlo za rukom od Lava Jašina 1963. godine.

Nojer, koji je bio jedan od najboljih igrača Njemačke na Mundijalu u Brazilu, rekao je da golmani imaju male šanse za osvajanje Zlatne lopte.

"Poslije utakmica najvažnije je pokazati golove, šanse i asistencije. Gledaoci se ne sjećaju da su golmani odbranili teške lopte, da mnogo rizikuju ili organizuju igru iz odbrane", rekao je Nojer.

Nojer je počeo karijeru u Šalkeu 2004. godine, odakle je sedam godina kasnije prešao u Bajern iz Minhena, s kojim je osvojio dvije titule u Bundesligi, dva Kupa Njemačke, Ligu šampiona, Superkup Evrope, Superkup Njemačke i klupsko svjetsko prvenstvo.

Za reprezentaciju Njemačke debitovao je 2009. godine, odigrao 57 utakmica i osvojio Mundijal u Brazilu ove godine, a četiri godine ranije i treće mjesto u Južnoj Africi. S mladom selekcijom osvojio je Evropsko prvenstvo 2009. godine.

Bonus video: