Svjetske fudbalske zvijezde u kampanji protiv ebole

0 komentar(a)
Nejmar, Foto: Beta/AP
Nejmar, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.11.2014. 19:06h

Fudbalske zvijezde među kojima su Kristijano Ronaldo, Nejmar, Didije Drogba i Filip Lam, uključile su se u kampanju u cilju da se javnost bolje upozna sa borbom protiv ebole, saopštila je Svjetska fudbalska federacija (FIFA).

Globalna multimedijalna kampanja koja je pokrenuta danas, nazvana je “11 protiv Ebole”.

Njen cilj je da što jednostavnije prenese “11 jednostavnih poruka koje su odabrali ljekari i zdravstveni stručnjaci”, među kojima i iz Svjetske zdravstvene organizacije (SZO).

Ljekari su se obratili igračima nekih od najvećih evropskih klubova i udružili su se sa FIFA i CAF (Afrička fudbalska konfederacija) da bi pokrenuli kampanju čiji je slogan "Zajedno možemo pobijediti ebolu".

Fudbalske zvijezde kroz video i audio poruke, reklamne panoe, plakate i na druge načine poručuju između ostalog da treba "prijavljivati sumnjiva oboljenja" i “kuvati meso kako treba”.

“Od životne važnosti je da ljudima pogođenim epidemijom ebole prenesemo prave informacije. Podržite ovu kampanju i pomozite našoj braći i sestrama koji žive u oblastima koja su najviše pogođene. Zajedno možemo da pobijedimo ebolu", rekao je Nejmar u kampanji.

Predsjednik FIFA Sep Blater rekao je da popularnost fudbala pruža jedinstvenu platformu da se dopre do svih zajednica.

“Nadamo se da fudbal može da odigra svoju ulogu i da će kampanja protiv ebole koju donosi svijet fudbala, može donijeti prednost na terenu i pomoći onima koji žive u zajednicama pogođenim tim virusom", kazao je Blater.

Bonus video: