Brnović opet “nabavlja” veznog, onda će da se ljuti kada krene licitacija

59 pregleda 57 komentar(a)
Brnović, Foto: Reuters
Brnović, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.11.2014. 11:57h

Selektor Crne Gore Branko Brnović opet je na konferenciji za novinare nakon meča sa Švedskom saopštio da će Crna Gora pokušati da se “pojača” jednim veznim fudbalerom (vjerovatno u januarskom prelaznom roku).

I nakon poraza u Austriji prošlog mjeseca, Brnović je u intervjuu za RTCG jasno saopštio da je cilj, citiramo - “nabaviti veznog fudbalera”.

Onda je krenula licitacija - Đoković, Kostić, Radović... - što se Brnoviću očigledno nije dopalo pa je na pres konferenciji ironično rekao:

"Zvao sam Mesija i Ronalda, ali su izgleda odustali. Svako malo su se spominjali neki igrači, mene niko nije pitao ništa. Moguće je da je neko vodio razgovore sa njima, ali ja nisam", kazao je Brnović.

Dakle, priča o “pojačanjima” potiče iz Saveza, a ne od medijskih natpisa, jer je čak i predsjednik FSCG Dejan Savićević prošlog mjeseca kazao da je kontaktirano nekoliko fudbalera.

Vjerovatno će početi nova licitacija, vidjećemo da li će Brnović opet pričati o Mesiju i Ronaldu.

U svakom slučaju, krenulo se u potragu za novim fudbalerom. A da bi igrač koji nema crnogorsko državljanstvo i koji nije igrao zvaničan meč za neku drugu reprezentaciju zaigrao za “sokole”, mora da zadovolji jedan od četiri uslova koje je propisala FIFA:

A - Da je rođen na teritoriji Fudbalske asocijacije za koju želi da igra.

B - Da su njegovi biološki majka ili otac rođeni na teritoriji te asocijacije

C - Da su njegovi babe ili djedovi rođeni na teritoriji te asocijacije

D - Da je živio uzastopno najmanje pet godina od navršene 18. godine na teritoriji te asocijacije.

Bonus video: