Niko Kovač: Sram me je i stid! Izvinjavam se Italijanima

0 komentar(a)
Ažurirano: 16.11.2014. 21:44h

Posljednju novembarsku noć kvalifikacija za Evropsko prvenstvo obilježile su dramatične scene sa najgornjeg sprata tribina stadiona „San Siro”, gdje su hrvatski navijači umalo prekinuli meč protiv Italije, iako su njihovi ljubimci 15 minuta prije kraja imali vrlo aktivnih 1:1.

Tako se i završilo, nakon desetominutnog prekida, ali je ostao gorak ukus...

„Hrvatska uzela bod protiv Italije, ali se kući vraća osramoćena”, konstatovao je „Index.hr”, a ništa blaži nisu bili ni ostali mediji:

„Bakljada i tuča navijača pokvarili odličnu igru Vatrenih u Milanu”, napisao je „Jutarnji list”, slično kao i „Večernji”:

„Divljaštvo na tribinama zasjenilo utakmicu”.

Oba gola postignuta su u uvodu utakmice - Kandreva je u 11. minutu doveo Italijane u vođstvo, ali je samo četiri minuta kasnije izjednačio Ivan Perišić, nakon greške Đanluiđija Bufona.

Sudija Bjern Kajpers je još u prvom poluvremenu nakratko prekinuo meč zbog bakljade najradikalnijih hrvatskih navijača, ali je pravi šou uslijedio 15 minuta prije kraja, kada su gostujući fanovi, uz arsenal pirotehnike, skandirali nacionalističke pjesme i krenuli u tuču sa policijom.

„Karabinjeri” su na kraju morali da ih udalje sa stadiona kako bi meč bio nastavljen.

"Sramim se, Hrvati nisu ovakav narod! Totalno gubimo ugled u svijetu. Izvinio sam se Italijanima nakon utakmice i opet ću. Ako neko želi proteste može to da uradi van stadiona. Ovdje ima žene i djece koji se boje za život kada dođu na utakmicu. Sram me i stid, izvinjavam se - kazao je Niko Kovač, selektor Hrvatske.

Izvjesno je da Hrvate očekuje žestoka kazna, vrlo je vjerovatno da će se nekoliko narednih utakmica na „Maksimiru” igrati pred praznim tribinama.

Galerija

Bonus video: