Test nove generacije na oproštaju Vlaisavljevića

0 komentar(a)
Nebojša Kosović, Foto: Savo Prelević
Nebojša Kosović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.11.2014. 14:57h

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore odigraće sjutra u Skoplju prijateljski meč sa Makedonijom.

Biće to prvi test nove generacije fudbalera koja se sprema za naredni ciklus kvalifikacija, ujedno i posljednji meč na kormilu selektora Dušana Vlaisavljevića, kome na kraju godine ističe ugovor sa FSCG.

Nebojša Kosović, vezista mađarskog Ujpešta, odigrao je zapaženu rolu u nedavno završenim kvalifikacijama i biće jedan od predvodnika nove generacije, počevši od sjutrašnjeg meča u Skoplju.

"Još je rano pričati o tome, ali sam siguran da i ova generacija ima puno kvalitetnih fudbalera. Nekoliko igrača već ima iskustvo igranja u mladoj reprezentaciji, što je veoma dragocjeno u ovom uzrastu. Nadam se da će baš to iskustvo pomoći ovo selekciji da podigne igru na željeni nivo do početka kvalifikacija. Do tada ima još dosta vremena, biće tu još puno okupljanja, utakmica i prilika za upoznavanje", rekao je Kosović za magazin FSCG.

Makedonci su izuzetno neugodni za našu mladu selekciju - dobili su sva četiri međusobna duela u ovom uzrastu, i to bez primljenog gola.

Utakmica se igra na trening kampu Fudbalskog saveza Makedonije i počinje u 13 časova.

Vlaisavljević je poveo u Skoplje sljedeće fudbalere:

Golmani: Marko Kordić (Vojvodina, Srbija), Ilija Đurović (Mogren);

Odbrana: Momčilo Raspopović, Boris Kopitović (Budućnost), Nemanja Cavnić (Zeta), Ivan Racković (Mogren), Luka Uskoković (Maribor, Slovenija);

Sredina: Miloš Pavićević, Dani Hočko, Andrija Vukčević (Budućnost), Goran Milojko (Grbalj), Nebojša Kosović (Ujpešt, Mađarska), Marko Janković (OFK Beograd), Dušan Lagator (Mladost), Vasko Kalezić (Honefos, Norveška);

Napad: Žarko Grbović (Mogren), Luka Đorđević (Sampdorija, Italija), Nikola Vujnović (Rad), Uroš Đuranović (Iskra).

Bonus video: