Meč proglašen visoko rizičnim: Strah od navijača

Komisija za bezbjednost FSCG i organi reda su odlučili da zbog straha od divljanja domaćih navijača duel Crne Gore i Švedske proglase utakmicom visokom rizika
53 pregleda 29 komentar(a)
Navijači Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Navijači Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.11.2014. 11:03h

Drama na treningu u četvrtak veče, kada je 40-ak navijača protestovalo i prozivalo selektora Branka Brnovića i predsjednika FSCG Dejana Savićevića, a neki čak i koristili kamenice, Uprava policije je promijenila procjenu bezbjednosti večerašnjeg meča.

Komisija za bezbjednost FSCG i organi reda su odlučili da zbog straha od divljanja domaćih navijača duel Crne Gore i Švedske proglase utakmicom visokom rizika.

Zbog toga će oko stadiona pod Goricom i na njemu biti preko 500 policajaca (pripadnici Interventne i Posebne jedinice), a u vrhu UP su odlučili da zaposleni u podgoričkoj policiji imaju dežurstvo u vrijeme održavanja meča, iako je po rasporedu većina bila slobodna.

Policija je juče i u četvrtak veče privodila navijače zbog nereda na preksinoćnjem treningu.

Komisija za bezbjednost FSCG je juče tokom dana apelovala na navijače da se suzdrže od nesportskog ponašanja - korištenja pirotehničkih sredstava, nesportskih transparenata i ubacivanja bilo kakvih predmeta u teren.

Kapije stadiona otvaraju se u 18.45 časova - dva sata prije početka meča - kada će početi i detaljan pregled.

Bonus video: