Danska razbila Srbiju, Farani šokirali Grčku

Duel sa Skandinavcima mogao bi da bude posljednji Dika Advokata na klupi Srbije
0 komentar(a)
Dik Advokat, Foto: Beta/AP
Dik Advokat, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 14.11.2014. 21:52h

Srbija je se sve dalje od plasmana na EP u Francuskoj. Danska je slavila na stadionu Partizana nakon mnogo bolje igre i "orlovi“ su ostali na bodu iz tri meča.

Sve je dobro počelo za domaću selekciju, pošto je Zoran Tošić iskoristio grešku u odbrani rivala i matirao Kaspera Šmajhela.

Nakon toga Danska je preuzela kontrolu igru, ali nije pronalazila put do gola rivala sve do 60. Minuta. Tada je Niklas Bendtner pogodio mrežu Vladimira Stojkovića, koji je prethodno odbranio sjajan šut Kristijana Eriksena.

Samo 120 sekundi kasnije potpuni preokret. Defanzivan Simon Kjer se iskrao u kaznenom prostoru Srbije i iskoristio fenomenalan centaršut Nikolaja Boilsena poslije prekida.

Danska je mogla još koji put da postigne pogodak, ali su njeni napadači bili neprecizni ili je prečka spašavala Stojkovića, kao u 65. minutu poslije šuta Petera Akersena.

Ipak, postigli su i treći gol i to opet Bendtner u 85. minutu.

Duel sa Skandinavcima mogao bi da bude posljednji Dika Advokata na klupi Srbije.

Portugal se dugo mučio sa Jermenijom, ali je ipak stigao do tri boda. Gol odluke postigao je, a ko bi drugi, sem Kristijana Ronalda u 72. minutu. U akciji je učestvovao i Nani.

Senzaciju večeri priredili su fudbaleri Farskih ostrva koji su šokirali Grke pred njihovim navijačima.

Jedini pogodak na meču djelo je 23-godišnjeg Joana Símuna Edmundsona (61).

Grci imaju samo jedan bod poslije četiri odigrana meča.

Lokalni derbi Škotske i Irske je razočarao predstavom, jer se očekivalo daleko više. Međutim, za domaćina je najvažnije da je slavio i to golom Šona Malounija (75) poslije uigrane akcije nakon kornera.

To je prvi gol Škota protiv Iraca u takmičarskim utakmicama još od 1961. godine.

Njemačka je Gibraltaru, koji je do ovoga meča imao gol razliku 0:17, dala četiri gola.

Gosti su se uspješno branili 12 minuta, a onda su za 26 tri puta vadili loptu iz mreže, a strijelci su bili Topmas Miler dva puta (12, 29) i Mario Gece (38).

Konačan rezultat postavio je autogolom Jogen Santos (67).

Mađari su pred svojom publikom slavili protiv Finske, a jedini gol postigao je Zoltan Gera pet minuta prije kraja, dok je Rumunija u finišu slomila otpor Sjeverne Irske sa dva gola Paula Papa u posljednjih 15 minuta.

Poljaci su upisali treći trijumf, a ovog puta bolji su bili od Gruzije. Golovi su postizali u drugom poluvremenu, od 51. minuta, pa do drugog sudijske nadoknade.

Rezultati: Srbija - Danska 1:3 (Tošić 5 - Bendtner 60, 85, Kjer 62), Portugal - Jermenija 1:0 (Kristijano Ronaldo 72), Škotska - Irska 1:0 (Malouni 75), Gruzija - Poljska 0:4 (Glik 51, Krihovijak 71, Mila 73, 90+2), Grčka - Farska ostrva 0:1 (Edmundoson 61), Mađarska - Finska 1:0 (Gera 85), Njemačka - Gibraltar 4:0 (Miler 12, 29, Gece 38, Santos 67. autogol), Rumunija – Sjeverna Irska 2:0 (Papa 74, 79).

Bonus video: