Hamren: Šanse su podjednake

1 komentar(a)
Erik Anders Hamren, Foto: Savo Prelević
Erik Anders Hamren, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.11.2014. 14:18h

Reprezentativci Švedske trenirali su jutros na stadionu pod Goricom. Sve oči predstavnika medija bile su uprte u Zlatana Ibrahimovića.

Ibrahimović nije odradio kompletan trening, iako je to bio trening lakšeg inteziteta. Povreda pete, zbog koje je u posljednjih sedam sedmica odigrao svega 20-ak minuta, još nije zaliječena, ali to ne znači da superstar Pari sen Žermena neće igrati sjutra.

"Ibrahimović nije 100 posto, i to je očigledno. Nećemo rizikovati nijednog trenutka, jer bi time rizikovali da pogorša povredu. Vidjećemo kako će se osjećati sjutra i odlučiti. On je za nas igrač od neprocjenjive važnosti, i kada nije maksimalno spreman – dovoljno je da bude 70 odsto spreman da uradi velike stvari", rekao je selektor Švedske Erik Hamren na konferenciji za novinare.

Selektor Švedske priznaje da bi gostovanje u Podgorici moglo da bude ključno u planovima njegovog tima da se direktno plasira u završnicu Evropskog prvenstva.

"U ovoj grupi su četiri kandidata za plasman. I Crna Gora je među njima. Pobjeda u gostima nad jednim od konkurenata značila bi mnogo. Bili bismo u sjajnoj poziciji. Dakle, pred nama je veoma važan meč, i za nas i za Crnu Goru. Ići ćemo na pobjedu, tako smo se i pripremali, ali ko zna – možda ćemo na kraju biti zadovoljni i bodom. Teško je predvidjeti igru i šta sve može da se dogodi".

Šveđani očekuju juriše naše selekcije od početka – smatraju da bi njihove šanse rasle ako bi se početni pritisak Crne Gore izdržao. Ne kriju da je odsustvo Vučinića olakšanje, a posebnu pažnju obratiće na Jovetića.

"Jovetića sam pratio u Mančester sitiju. Imao je odličnu predsezonu, dao mnogo golova, dobro je i počeo Premijer ligu. Opasan je igrač, dobar individualac, jasno je da može da nam napravi probleme", kazao je švedski reprezentativac Mikael Lustig, defanzivac Seltika.

Ni Hamren, poput Brnovića, nije saopštio ekipu koja će početi meč, s tim da Šveđani i sjutra ujutro imaju trening, na stadionu Mladosti. Tada će se i znati – pod Goricom, sa Ibrahimovićem ili bez njega.

Bonus video: