Jovetić: Ne smijemo da se zavaravamo, odgovara nam samo pobjeda

15 komentar(a)
Ažurirano: 14.11.2014. 15:00h

Kapiten Stevan Jovetić kazao je da je pobjeda cilj fudbalske reprezentacije Crne Gore u sjutrašnjoj utakmici protiv Švedske.

“Spremni smo da sjutra istrčimo na teren i damo sve od sebe. Ne smijemo više da se zavaravamo, znamo da su nam tri boda prijeko potrebna. Jedino nam odgovara pobjeda, i sve smo podredili tome.

Očekujemo tešku utakmicu, jer je Švedska dobar tim. Disciplinovani su, kompaktni, sa dosta dobrih fudbalera. Prepuštamo im ulogu favorita. Neki recept za pobjedu je da postignemo gol brzo", kazao je Jovetić.

Jovetić je kazao da ne razmišlja o remiju, podsjećajući da Crna Gora nije dobro prošla u posljednja dva meča.

“Nadam se da ranije greške protiv Švedske nećemo ponoviti. Međutim, dosta je bodova u opticaju, i možemo da se izvučemo, pogotovo sa sjutrašnjom pobjedom. Onda bi sve bilo mnogo lakše, dobili bi na samopouzdanju, i dalji tok kvalifikacija bi bio mnogo lakši”, rekao je Jovetić.

On je poručio da će švedski igrači sjutra na stadionu vidjeti koliko narod u Crnoj Gori voli fudbal.

“Sve reprezentacije koje su igrale ovdje, nijesu se dobro provele. Biće fenomenalna atmosfera i neće im biti lako za igru’’, kazao je Jovetić.

On je kazao da je Ibrahimović, uz Kristijana Ronalda i Lionela Mesija, najbolji fudbaler svijeta.

’’Dok sam igrao u Italiji, sjećam se par duela sa Ibrahimovićem. Sjećam se duela sa San Sira kada smo slavili 2:1. On je pogodio iz penala, ja sam izjednačio, a onda sam i asistirao za pobjedu. Nakon meča smo razmijenili dresove. Po meni, on je uz Ronalda i Mesija, jedan od najboljih igrača na svijetu”, kazao je Jovetič.

Duel na stadionu pod Goricom počeće u 20 sati i 45 minuta, a sudiće ga Vilijam Kalum iz Škotske.

Crna Gora je u dosadašnjem dijelu kvalifikacija ostvarila po pobjedu, remi i poraz.

Savladala je pred svojim navijačima Moldaviju 2:0, a u gostima igrala je sa Lihtenštajnom 0:0 i izgubila od Austrije 1:0.

Švedska je u Beču remizirala sa Austrijom 1:1, istim rezultatom završen je i duel sa Rusijom pred svojim navijačima, gdje je i ostvarila jedinu pobjedu protiv Lihtenštajna 2:0.

Crna Gora i Švedska bili su rivali i u prijateljskom meču, septembra 2007. godine u Podgorici, koji je pripao gostujućoj selekciji 2:1.

Galerija

Bonus video: