Smijenjen Macari, Manćini ponovo na klupi Intera

62 pregleda 0 komentar(a)
Roberto Manćini, Foto: Reuters
Roberto Manćini, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.11.2014. 11:19h

Ono što je bilo "u vazduhu", dogodilo se - Inter je danas smijenio Valtera Macarija i na njegovo mjesto postavio bivšeg trenera Roberta Manćinija.

Čelnici Intera bili su nezadovoljni učinkom Macarija, sa kojim je Inter trenutno na devetoj poziciji u Seriji A, sa 16 bodova iz 11 kola, i svega četiri pobjede.

"Klub zahvaljuje Macariju na posvećenosti i ozbiljnosti sa kojom je vodio ekipu u proteklih 17 mjeseci", navodi se u saopštenju Intera, uz napomenu da će današnji trening Intera voditi Đuzepe Barezi.

Kako prenosi Gazeta delo sport, predsjednik Intera Erik Tohir je odlučio da angažuje Manćinija koji je taj klub u periodu od 2004. do 2008. tri puta doveo do Skudeta, a po dva puta je osvajao Kup Italije i Superkup Italije.

Manćini je posljednji put bio angažovan na klupi Galatasaraja, gdje je smijenjen krajem prošle sezone.

Sa Mančester sitijem osvojio je titulu u Premijer ligi 2012. godine.

Manćini bi trebalo da predvodi tim u gradskom derbiju protiv Milana sljedećeg vikenda.

Trebao bi da potpiše ugovor na dvije i po godine.

Interesantno, Macari je prvi put u karijeri dobio otkaz, u klubu i gradu gdje za nešto više od godinu dana nije uspio da ostvari željene rezultate, niti da pridobije naklonost navijača "neroazura".

Prošlu sezonu je završio na petom mjestu, u godini koja jer označila promjenu vlasništva (Tohir je preuzeo klub od Masima Moratija), i u kojoj je njegov tim imao mnogo pehova sa povredama, pa Macari nije vratio Inter na pozicije koje mu po istoriji i rejtingu u Seriji A pripadaju.

Zenga: Šteta, i ja sam bio u igri

Bivši golman Intera, legendarni Valter Zenga na svom tviter nalogu požalio je što on nije dobio priliku da vodi tim.

"Izabrali su Manćinija...Ja sam bio u igri, moj san je bio blizu...Šteta, možda u nekom drugom životu...Hvala svima", napisao je Zenga.

Manćini dovodi Nastasića u Inter?

Srpski reprezentativac Matija Nastasić biće prvo pojačanje Intera pod vođstvom Manćinija u zimskom prelaznom roku, tvrdi Dejli Mejl.

Nastasić, koga je Manćini doveo u Siti prije dvije godine iz Fiorentine, nije u prvom planu trenera Manuela Pelegrinija i izvjesna je selidba u Milano, gdje će ponovo sarađivati sa italijanskim stručnjakom, ali i sa znatno iskusnijim zemljakom Nemanjom Vidićem.

Nastasić je u dresu aktuelnom šampiona Engleske odigrao je 51 utakmicu i dao jedan gol, ali ove sezone zabilježio je samo jedan nastup u Liga kupu.

Za reprezentaciju Srbije odigrao je 16 mečeva.

Bonus video: