Lev: Podolski da razmisli o Arsenalu

0 komentar(a)
Lukas Podolski, Foto: Beta/AP
Lukas Podolski, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.11.2014. 19:40h

Selektor Njemačke Joahim Lev rekao je danas da reprezentativac te zemlje Lukas Podolski mora u januaru da "razmisli o svojoj situaciji" u Arsenalu i pronađe način da ponovo redovno igra fudbalske utakmice.

Podolski je ove sezone nastupio u 11 utakmica za Arsenal u svim takmičenjima, od kojih je u sedam ušao sa klupe. On je početkom nedjelje najavio da će tražiti razgovor sa čelnicima kluba i razmotriti opcije.

Njemačka sjutra od 20.45 u Nirnbergu igra protiv Gibraltara u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine, a Lev želi pobjedu.

"Planiram da Podolski igra od početka. Svjestan sam da ne igra u Arsenalu, njemu su potrebne takmičarske utakmice. Ponekad mu nedostaje snage da igra svih 90 minuta. Mora da razmisli o svojoj situaciji. Uvjeren sam u njegove sposobnosti, ali potrebno mu je da igra", rekao je Lev, prenijeli su njemački mediji.

Lev je rekao da želi da njegova ekipa igra kao pravi svjetski šampion i pobjedi Gibraltar. Poslije tri kola u Grupi D Njemačka zauzima treće mjesto sa četiri boda, a ispred su, sa tri boda više, Poljska i Republika Irska.

"Želim da postižemo mnogo golova. Ako budemo igrali kako želimo, imaćemo mnogo šansi. Nismo zadovoljni početkom kvalifikacija pošto nismo osvojili dovoljno bodova. Moramo da igramo kao svjetski prvaci. Na Mundijalu smo vidjeli da imamo dobar stil igre, a poslije tog uspjeha želimo da nastavimo sa dobrim rezultatima", rekao je Lev.

Bonus video: