Zverotić i Damjanović: Na pobjedu protiv Švedske

94 pregleda 0 komentar(a)
Zverotić i Damjanović, Foto: Savo Prelević
Zverotić i Damjanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.11.2014. 18:50h

Cilj protiv Švedske je pobjeda i duel u petak je posljedna šansa crnogorske reprezentacije da ostane u trci za Euro, jednoglasno poručuju Elsad Zverotić i Dejan Damjanović.

Crna Gora sjutra protiv Švedska igra odlučujuću utakmicu za plasman na Euro. Odlučujuću - zbog remija u Lihtenštajnu, pa poraza u Austriji.

Zverotić, rekorder po broju utakmica u nacionalnom dresu (50 mečeva), kazao je da je ovo posljednja šansa da se ostane u trci za Euro.

"Zaboravili smo loša izdanja u Lihtenštajnu i Austriji, gledamo naprijed. Pokušaćemo da pobijedimo Švedsku, kako bismo ponovo bili u igri", rekao je Zverotić.

Švedski novinar je pitao zašto je Crna Gora igrala slabo u dva prethodna meča, vezista Fulama je odgovorio:

"To je fudbal, a u fudbalu nema pravila. Uradićemo sve da, počevši od sjutra, nadoknadimo bodove koje smo izgubili".

Zverotić je uputio komplimente na račun protivnika.

"Velika reprezentacija, sa velikim fudbalerima. Pokušaćemo da zatvorimo Ibrahimovića, da mu otežamo posao. Da li će početi? Ne znam, to pitajte selektora Švedske, zna bolje od mene. Ako bude igrao, bićemo spremni za njega", rekao je Zverotić, koji je počeo da igra u svom klubu.

"Protiv Lihtenštajna i Austrije nisam pružio puno, nedostajalo mi je utakmica. Od tada sam standardan. Daću sve od sebe".

I Dejan Damjanović vjeruje da se Crna Gora protiv Šveđana može vratiti u igru.

"Malo smo u nezavidnoj situaciji poslije dva loša rezultata. Imali smo sreće pa su neki rezultati u grupi takođe bili iznenađujući. Pobjeda bi bila idealna, o tome samo i razmišljamo, ali ne možemo reći da bi i remi bio loš rezultat ", rekao je Damjanović.

Komentarišući informaciju da će Crna Gora igrati bez Vučinića, napadač Peking Guana je kazao:

"Tek smo to maloprije saznali. Ne znam o čemu se radi. Ima povredu tetive, ali se svi nadamo da će biti tu za Švedsku. Ali, ko god istrči mora da da maksimum. Možda nas pogleda i sreća pa iz jedne šanse postignemo odlučujući gol", rekao je Damjanović.

Po njemu, za loše izdanje u Austriji odgovoran je loš rezultat iz Lihtenštajna.

"Imamo problem što dosta igrača nije standardno u svojim klubovima. Sada se to dosta popravilo", zaključio je Damjanović.

Zlatna plaketa za Zverotića, „srebrni” Đalović i Damjanović

Predsjednik Fudbalskog saveza Dejan Savićević uručio je priznanja trojici reprezentativaca - Radomiru Đaloviću i Dejanu Damjanoviću za odigranih 25, a Elsadu Zverotiću za 50 utakmica u reprezentaciji.

"FSCG je na ovaj način htio da im se zahvali za sve ono što su do sada uradili i što će uraditi. To je trofej koji će krasiti njihov dom i podsjećati ih na divne trenutke provedene u dresu reprezentacije", rekao je Savićević, podsjetivši da je Zverotić prvi igrač u istoriji crnogorskog fudbala sa 50 utakmica u reprezentativnom dresu.

"Nadam se da neće stati na ovom i da će i dalje igrati dobro kao i do sada", dodao je Savićević.

Zverotić je kazao da je to za njega velika čast.

"Čast je igrati za svoju državu i nositi njen dres. Srećan sam što sam prvi fudbaler sa 50 utakmica u nacionalnom dresu. Nadam se da još mogu da pokažem šta mogu i znam u reprezentaciji", rekao je Zverotić.

Damjanović je istakao da očekuje da će budući nastupi biti još uspješniji.

"Lijep jubilej. Nadam se da sam ovih 25 odradio dobro i da će u budućnosti imati šta da ponudim Crnoj Gori ", rekao je Damjanović.

Đalović se povukao iz reprezentacije 2011. godine, nakon baraža protiv Češke.

Bonus video: