Izvor iz Švedske: Ibrahimović će vjerovatno početi na klupi!

59 pregleda 5 komentar(a)
Ibrahimović, Foto: Beta/AP
Ibrahimović, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.11.2014. 16:29h

Zlatan Ibrahimović najvjerovatnije će početi na klupi protiv Crne Gore, otkriva nam "izvor iz Švedske", Iso Šalja, bivši fudbaler Sutjeske, koji se javio našoj redakciji.

Šalja 12 godina živi u Švedskoj, a sada je trener mlađih kategorija u klubu GIF Sandsvol, koji je nedavno ušao u Prvu ligu Švedske.

"To mi je rekao kolega koji radi u Malmeu, Ibrahimovićevom prvom klubu. Plan Šveđana je da Ibrahimović startuje na klupi jer je u posljednja dva mjeseca odigrao samo 20 minuta protiv Marseja, a da eventualno uđe u drugom poluvremenu. Možda se plan promijeni do utakmice, ali u ovom trenutku mislim da će 80 do 90 odsto biti tako. Počeće Džon Guideti, dobar napadač, koji igra za Seltik", kaže Šalja, koji je nekada igrao i za Čelik i Mornar.

Tvrdi da je Švedska mnogo jača sa Ibrahimovićem, ali da selektor Erik Hamren sigurno neće biti puno razočaran i ako bude morao da ga ostavi na klupi.

"Šveđani su takvi, nema opterećenja, nema nervoze, njima je najvažnije da Ibrahimović bude u ekipi, sa njim se osjećaju mnogo jačim i sigurnijim, pa makar sjedio i na klupi", kaže Šalja i daje još neke informacije:

"Ovdje su pravljene razne analize švedske igre i to može da bude značajno za nas: čak 70 odsto napada reprezentacije Švedske ide preko lijeve strane. Bek Olson iz Noriča je vrlo ofanzivan i većina napada dolazi sa te strane. Čak i ako počne Ibrahimović, on se stalno izvlači na lijevu stranu da primi loptu, tako da je najvažnije zatvoriti tu stranu", zaključuje Šalja.

Bonus video: