Neutješna porodica se još nada: I državni vrh Argentine traži da se nastavi potraga za Emilijanom Salom

Dnevni list "Ole" je javio da je Salina porodica unajmila privatnu kompaniju da ponovo pretraži more oko ostrva Guernsi
970 pregleda 0 komentar(a)
Emilijano Sala, Foto: BETA/AP
Emilijano Sala, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 25.01.2019. 18:16h

Porodica Emilijana Sale neće odustati dok god postoji i najmanja nada, prenose argentinski mediji.

Oni će finansirati privatnu potragu, nakon što je zvanična obustavljena juče i argentinski fudbaler praktično proglašen mrtvim.

Neutješni roditelji, brat i sestra apelovali su na policiju da nastavi da traži Emilijana i pilota, koji su bili u avionu, koji je nestao iznad Lamanša u ponedjeljak uveče.

Dnevni list "Ole" je javio da je Salina porodica unajmila privatnu kompaniju da ponovo pretraži more oko ostrva Guernsi.

Istragu će finansirati i Salin agent Meisa Ndiaje.

Brojni slavni fudbaleri, među kojima su i Leo Mesi i Gonzalo Iguain, preko društvenih mreža su zatražili da se potraga za Salom nastavi...

Nakon brojnih apela, uključio se i državni vrh Argentine.

Predsjednik Mauricio Makri naložio je ministru inostranih poslova Horheu Fauriju da zvanično zatraži od Vlada Britanije i Francuske da nastave potragu za Salom, prenose mediji u Argentini.

Francuski mediji i danas pišu o tragičnom slučaju i spletu okolnosti, koji je do toga doveo.

Navodno, Sala je u ponedjeljak ujutro trebalo da poleti iz Nanta ka Kardifu, ali je let, iz neobjašnjivih razloga, pomjeren za ponedjeljak uveče, kada su vremenske prilike bile komplikovanije, a putovanje rizičnije.

U Britaniji se, s druge strane, piše o tome da pilot Dejvid Ibotson uopšte nije imao licencu britanske vazduhoplovne agencije.

Bonus video: