Čelzi konačno vraća novac Abramoviču

0 komentar(a)
Roman Abramovič, Foto: AFP
Roman Abramovič, Foto: AFP
Ažurirano: 13.11.2014. 08:40h

Čelzi je konačno uspostavio finansijsku ravnotežu i godinama ulagane stotine miliona funti počeo da vraća vlasniku, ruskom milijarderu Romanu Abramoviču.

"Plavci" su u izvještaju poslovanja objavili rekordnu dobit od 20 miliona funti, nakon što je klub sa "Stemford bridža" u sezoni 2013/2014. prihodovao 320 miliona funti.

Abramovič je punu deceniju trošio svoj novac pokušavajući da od Čelzija napravi giganta, a da je znao šta radi potvrđuje finansijski izvještaj prethodne sezone.

Prethodna najveća dobit Čelzija u eri Abramoviča bio je 1,4 milion dobiti u sezoni 2011/2012. Time je prekinut period od prvih deset sezona u eri Abramoviča, tokom kojih su gubici kluba dostigli iznos od 600 miliona funti.

Londonski klub rekordnu zaradu duguje i januarskoj prodaji Huana Mate Mančester junajtedu za 37,1 milion funti ali i 50 miliona uzetih od PSŽ-a za Davida Luiza u posljednjem prelaznom roku.

Čelzi je lider po broju mladih talentovanih igrača na pozajmicama u evropskim klubovima, pa u narednim sezonama može očekivati još veću dobit.

Bonus video: