Ibrakadabra prvi favorit za Fifin gol godine

Ibrahimovićev nevjerovatni gol Engleskoj proglašen je za najljepši postignut 2013. godine. Da li će Ibrakadabra pokupiti još jednu nagradu i ponoviti uspjeh?!
0 komentar(a)
Zlatan Ibrahimović, Foto: Rojters
Zlatan Ibrahimović, Foto: Rojters
Ažurirano: 12.11.2014. 19:07h

Zlatan Ibrahimović, koji sjutra stiže u Podgoricu, najozbiljniji je kandidat za prestižno Fifino priznanje "Ferenc Puškaš", koje se dodjeljuje za najljepši gol godine. Pored sjajnog igrača PSŽ-a i selekcije Švedske, koji je nominovan za gol u klupskom dresu - petom iza leđa pored dvojice čuvara iz Bastije, u konkurenciji su Hames Rodriges (Kolumbija), Dijego Kosta (Španija), Tim Kejhil (Australija), Marko Fabijan (Meksiko), Pajtim Kasami (Švajcarska), Robin van Persi (Holandija), Hisato Sato (Japan), Kamilo Sanveco (Brazil), a u konkurenciji je i ove godine jedna fudbalerka, Stefani Roše iz Republike Irske.

Glasanje za strijelca najljepšeg gola zaključuje se 1. decembra, kada se spisak laureata vrijedne premije svodi na tri imena. Nagrada se dodjeljuje 12. januara 2015. godine tokom ceremonije dodjele Zlatne lopte.

Ibrahimović je prošle sezone dobio nagradu za čak dva najljepša gola u Ligi šampiona, i važi za igrača koji u kontinuitetu postiže najljepše golove. Njegov gol Engleskoj, nazvan u žargonu "biciklo" proglašen je za najljepši u 2013. godini.

Bonus video: