Dragićević: Maksimumom do povoljnog rezultata

4 komentar(a)
Trening reprezentacije, Foto: Luka Zeković
Trening reprezentacije, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.11.2014. 17:59h

Fudbalska reprezentacija Crne Gore utakmicu sa Švedskom mora da odigra najbolje što zna, da pruži svoj maksimum i da se nada da će to biti dovoljno za pobjedu, kazao je trener reprezentacije Radisav Dragićević.

Crna Gora i Švedska odigraće u subotu kvalifikacionu utakmicu za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Dragićević je kazao da situacija u kojoj se nalazi crnogorska reprezentacija nije jednostavna i da smatra da je predstojeći duel možda i ključni.

"Moramo, bez obzira na sve, utakmicu odigrati kako najbolje znamo, da izvučemo maksimum iz ekipe i da se nadamo da će to biti dovoljno da pobijedimo, a time se i vratimo tamo gdje smo i planirali da budemo uoči početka kvalifikacija", rekao je Dragićević na brifingu u kampu Fudbalskog saveza.

On je kazao da je bilo dosta lošeg u posljednje dvije utakmice, ali da je falilo i sreće u dosta situacija.

"Protiv Lihtenštajna nijesmo imali sreće, ali i znanja u nekim situacijama. Ipak, zaslužili smo da pobijedimo. Austrija nam je nezgodna jer bila fizički spremnija. Nije nam dala da razvijemo našu igru i da pokušamo da je ugrozimo, ali smo i pored loše igre imali situaciju da jednim golom dođemo u mnogo bolju situaciju", rekao je Dragićević.

On je naglasio da ne treba ni u jednoj utakmici prije njenog kraja upisivati bodove, ali ni predavati se.

"Treba stalno pružati maksimum i pokušati da iz njega zaslužite da vas fudbal nagradi. Nadam se da ćemo pristupom i htjenjem zaslužiti nagradu i da ćemo se vratiti u kvalifikacije tamo gdje treba da budemo i da ćemo imati do kraja šanse da se borimo za plasman", rekao je Dragićević.

On je kazao da stručni štab pokušava da napravi pravu kombinaciju na sredini terena, navodeći da je za kratko vrijeme teško uigrati igrače, koji malo igraju u svojim ekipama.

"Sve ćemo uraditi da napravimo najbolju kombinaciju i odgovorimo rivalu kako treba jer je poznato da je Švedska izuzetno kvalitetna u veznom redu. Švedska sa Ibrahimovićem u svaku utakmicu ulazi optimistički", rekao je Dragićević.

Dragićević je kazao da Ibrahimović veliki improvizator i da iz ničega može napraviti puno, kao i da iza sebe ima devet igrača koji ga podržavaju u svakom meomentu.

"Oni su maksimalno disciplinovani, igraju svoju igru i od nje ne ostupaju. Igraju jednu vrstu zone, u kojoj svako zna šta treba da radi. Nijesu toliko agresivni i to nam ide na ruku. Vjerujem da ćemo tu imati malo više šansi da ostvarimo naše zamisli", rekao je Dragićević.

Prema njegovim riječima, stručlni štab je dobro skenirao rivala i vidio situacije u kojima bi crnogorska reprezentacija mogla da sprovede svoje zamisli.

"Moramo obratiti pažnju na prekide, jer je Švedska i bez Ibrahimovića tu izuzetno jaka. Organizovani su i visokiu u prekidima, u ofanzivi i defanzivi. Ako bude igrao Ibrahimović to će biti problem više u prekidima", kazao je Dragićević.

On je kazao da još ima nekoliko nedomica oko sastava koji će se suprostaviti selekciji Švedske.

"Najveći problem predstavlja što igrači ne igraju u svojim klubovima. Moramo da vidimo kako da ih ukomponujemo i ko od igrača može od početka da pruži najviše. Ima još dvije ili tri nedoumice, ali generalno većina sastava se zna. Raduje što je Elsad od proošlog okupljanja odigrao sve utakmice, kao i Nikola Vukčević koji je odigrao četiri meča", rekao je Dragićević.

On je kazao da će Savo Pavićević od večeras ući u normalan ritam treninga, dok je Mirko Vučinić u specijalnom trenažnom procesu zbog pauze u klubu.

Dragićević je, odgovarajući na pitanje kakav doček očekuje za Ibrahimovića imajući u vidu njegovo bosansko porijeklo, kazao da su svi veliki igrači na stadionu pod Goricom dočekani sa aplauzom.

"Publika koja bodri crnogorsku reprezentaciju poznaje fudbal i sva fudbalska imena koja su gostovala pod Goricom dočekala je alauzom. To će se desiti i sa Ibrahimovićem ukoliko bude igrao", rekao je Dragićević.

Bonus video: