Dunga: Ne možemo promijeniti prošlost

"Mi smo dio istorije svjetskog fudbala, petostruki prvaci i to igrače stavlja pod veliki pritisak", rekao je selektor "karioka"
0 komentar(a)
Karlos Dunga, Foto: Reuters
Karlos Dunga, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.11.2014. 14:15h

Selektor Brazila Karlos Dunga rekao je da ne može promijeniti prošlost i da pokušava da vrati samopouzdanje ekipi poslij lošeg rezultata na Svjetskom prvenstvu.

Brazil je bio domaćin Mundijala, u polufinalnu je izgubio od Njemačke sa 7:1, a u utakmici za treće mesto od Holandije sa 3:0, zbog čega su mediji i navijači u zemlji kritikovali državni tim.

Luis Felipe Skolari je poslije turnira podnio ostavku, a na klupi ga je zamijenio Dunga.

"Ne možemo da prepravimo prošlost, neće se promijeniti. Najvažnije je da sada obavimo dobar posao. Razgovarali smo sa igračima kako bismo pronašli najbolji način da se oporavimo od onoga što se dogodilo, da vratimo vjeru navijača u reprezentaciju, da sa zadovoljstvom igramo za državni tim i naravno da pobjeđujemo", rekao je Dunga.

Brazil će igrati prijateljske utakmice protiv Turske i Austrije, a u četiri utakmice poslije Mundijala ekipa je zabilježila sve četiri pobjede bez primljenog gola.

"Mi smo dio istorije svjetskog fudbala, petostruki prvaci i to igrače stavlja pod veliki pritisak. Takodje i činjenica da su veliki šsampioni oblačili taj žuti dres i da ima mnogo brazilskih fudbalera koji igraju širom sveta. To znači da Brazil ima veliku reputaciju, bez obzira na ishod utakmice ili takmičenja", kazao je Dunga.

Bonus video: