Ibra: Imamo šansu da napravimo nešto veliko

"Vjerujem da možemo da napravimo uspjeh. Imamo tim za to", dodao je as Pari Sen Žermena
9 komentar(a)
Zlatan Ibrahimović, Foto: Reuters
Zlatan Ibrahimović, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.11.2014. 12:42h

Selektor Švedske Erik Hamren je prije nekoliko dana izrazio želju da Zlatan Ibrahimović zaigra protiv Crne Gore u subotu i sve ide ka tome da "hrabri sokoli" moraju da se spreme za atak jednog od najboljih svjetskih napadača.

Ibrahimović će gotovo sigurno biti u prvom timu "tri krune" pod Goricom, pojasnio je popularni Ibra to i na današnjoj konferenciji za medije.

Ništa ne mijenja ni to što je jutrošnji trening završio 25 minuta ranije od ostatka ekipe i nastavio u teretani, jer je sve odrađeno iz preventive.

"Da li ću igrati? Vidjećemo... Sve ide kako treba, ali ima još treninga do utakmice. Dobro se osjećam, ali moram da budem strpljiv kako bih bio potpuno spreman", rekao je Ibrahimović novinarima u Stokholmu.

Šveđani tri dana nakon gostovanja Crnoj Gori u kvalifikacijama igraju protiv Francuske u Marseju u prijateljskom meču. Taj meč je, priznao je Ibra, daleko u ovom trenutku.

"Protiv Crne Gore igramo važniju utakmicu, kvalifikacije su u pitanju i taj meč nam je prioritet. O Francuskoj ćemo pričati od nedjelje jer se tek tada i okrećemo tom rivalu", kazao je Ibra i pokušao da podigne samopouzdanje svojim saigračima:

"Vjerujem da možemo da napravimo uspjeh. Imamo tim za to", dodao je as Pari Sen Žermena.

Tema na pres konferenciji je bio i napadač Seltika ( s pozajmice iz Mančester sitija) Džon Guideti, koji je sada na spisku, iako je ranije imao sukob sa Ibrahimovićem.

I Guideti je, baš kao i Zlatan, poznat po temperamentu, a lideru Švedske se ranije nije dopalo što je fzdbaler Seltika previše pričao kada nije bio momenat za to.

"Sada noge govore za njega! Igra dobro, postiže golove i drago mi je što je poslušao neke savjete. Uradio je velike stvari i zato je s reprezentacijom", istakao je Ibrahimović.

I Guideti je pričao o prošlosti:

"Ibrahimović je tada bio u pravu. Ne znam šta je sve tada rečeno i napisano u medijima, ali morao sam da napredujem kako bih bio dio reprezentacije. Sada sam opet tu, svi imamo isti interes, a to je da Švedska pobjeđuje", rekao je Guideti.

Bonus video: