Božović: Ne plašim se Ibre, možemo sa Šveđanima

65 pregleda 15 komentar(a)
Mladen Božović, Foto: Savo Prelević
Mladen Božović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.11.2014. 16:57h

Golman Mladen Božović zatražio je povratak "čvrste Crne Gore" u predvečerje duela sa Šveđanima u Podgorici, odlučujućeg za dalje ambicije crnogorskog tima u ciklusu Francuska 2016.

Upravo je Božović stajao na golu kada je Crna Gora prije četiri godine otvorila kvalifikacije sa četiri utakmice bez primljenog gola. Stajao je na golu i prije dvije godine, u prvom dijelu prošlih kvalifikacija, kada su "sokoli" opet pokazali da mogu da igraju sa najboljim evropskim selekcijama.

Ta čvrstina je negdje nestala u međuvremenu. Toliko da Crna Gora samo dva mjeseca nakon početka kvalifikacija igra utakmicu koja može da se nazove sanaciona, ili gotovo eliminaciona kada su u pitanju šanse za ostanak u trci za Francusku.

"U prošlim kvalifikacijama smo pokazali da znamo da igramo sa velikim reprezentacijama. Švedska je jedna od selekcija iz tog kruga i svi vjerujemo da ćemo se pripremiti i odigrati meč na način da izađemo iz njega kao pobjednici", rekao je Božović, navodeći da treba uzeti recept iz utakmica u kojima je Crna Gora parirala (ili pobjeđivala) protiv velikih reprezentacija.

"Moramo da odigramo disciplinovano u odbrani i da iz kontranapada pokušamo da ih ugrozimo. Imamo kvaliteta za to", dodao je golman ruskog Himika.

"Švedska je kvalitetna, disciplinovana, taktički dobro potkovana reprezentacija. Ima i jednog vanserijskog igrača, Zlatana Ibrahimovića".

Od Ibre prijeti najveća opasnost, znaju to i ptice, a Božović je spreman za duel sa jednim od najboljih evropskih napadača.

"Posebna pažnja mora se posvetiti Ibrahimoviću. Znamo kako igra i kakav kvalitet posjeduje. Pokušaću da odigram najbolje što mogu i nadam se dobrom rezultatu. Iskusan sam golman imam 36 utakmica za reprezentaciju i ne plašim se Ibrahimovića", kazao je Božović.

Švedska, međutim, nije samo Ibrahimović.

"Pokušaćemo da ne ponovimo greške iz prethodnih utakmica, da ih smanjimo na minimum. Ne smijemo da ostavljamo prostora protivniku kao u Austriji, to će biti ključno. Nadam se da možemo do pozitivnog rezultata, a zato svi koji izađu na teren moraju da daju svoj maksimum", kazao je crnogorski golman.

Božović se vraća na gol nacionalnog tima nakon više od godinu. Posljednji put u kvalifikacijama je branio protiv Poljske u Varšavi septembra prošle godine, nakon čega je uslijedila povreda, a onda i problemi sa klubom. Nakon povrede Vukašina Poleksića, ponovo je prvi izbor.

"Raspoloženje u ekipi je pozitivno, uprkos lošijem startu kvalifikacija, nadam se da ćemo svi dati doprinos pozitivnom rezultatu", zaključio je Božović.

Drugog dana priprema za duel sa Šveđanima crnogorska reprezentacija je odradila dva treninga, i to u kompletnom sastavu.

Meč sa Švedskom igra se u subotu u 20.45 časova.

Bonus video: