U Baru počeo FIFA seminar za ženski fudbal

85 pregleda 0 komentar(a)
Ženski fudbal, Foto: Savo Prelević
Ženski fudbal, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.11.2014. 10:25h

Juče je u Baru počeo FIFA seminar naprednog nivoa posvećen trenerima koji rade na razvoju ženskog fudbala u Crnoj Gori. Seminarom rukovodi FIFA instruktor za ženski fudbal En Noe iz Belgije, a predavanja će će držati i predavači crnogorske Škole za fudbalske trenre Dr Niko Raičković, Zoran Lemajić i Zoran Mijović.

Seminar se održava u hotelu "Sidro", gdje će biti obavljen teorijski dio, dok će praktičan rad biti obavljen na SRC "Topolica" i u balon sali "Bombonjera" u Baru. Učesnici seminara su svi treneri koji trenutno rade u našim klubovima ženskog fudbala sa djevojkama: Zdravko Jauković, Zoran Radović, Zoran Vuković, Vuksan Kruščić, Dževad Rastoder, Predrag Petranović, Boško Tatar, Dragan Vrećo, Rade Lutovac, Marko Ćetković, Ivana Kruščić, Zorica Komnenić, Amela Ćurlija, Ivan Tatar, Duško Globarević, Zoran Perković i Radovan Ralević.

Po završetku seminara predviđeno je i održavanje FIFA festivala za djevojčice koji će se održati u subotu na pomoćnom terenu FK "Mladost" u podgoričkom naselju Stari aerodrom. Fudbalski savez Crne Gore poziva sve djevojčice uzrasta od šest godina i starije da nam se tog dana pridruže i svojim učešćem na pokaznom treningu i turniru uveličaju ovu manifestaciju.

"Izuzetno smo zadovoljni što ćemo ove godine biti domaćin FIFA seminara za ženski fudbal, jer ćemo na taj način omogućiti našim trenerima kvalitetnu edukaciju. Sigurna sam da će to imati značajan uticaj na dalji razvoj ženskog fudbala u Crnoj Gori, a samim trenerima dodatni stimulans za još bolji rad. Pored pomoći u realizaciji seminara, FSCG je uz pomoć Fife obezbijedio dodatne količine opreme neophodne za rad i takmičenje naših ženskih ekipa", rekla je Sandra Mijović, koordinator za ženski fudbal u FSCG.

Bonus video: