Murinjo: Matić je glavni igrač Čelzija

0 komentar(a)
Nemanja Matić, Foto: Reuters
Nemanja Matić, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.11.2014. 09:55h

Menadžer Čelzija Žoze Murinjo rekao je da je srpski reprezentativac Nemanja Matić najvažniji igrač tima ove sezone.

"Iako se Matić vratio u Čelzi u nezgodno vrijeme, pošto je došao u jeku prošle sezone, nije imao period adaptacije i odmah se uklopio u tim, vjerovatno zato što je već bio u klubu. On je naš džin, ne zbog svoje visine, već zbog načina na koji igra. Matić je naš glavni igrač", rekao je Murinjo za Skaj.

Čelzi nakon 11 kola u Premijer ligi ne zna za poraz (devet pobjeda i dva remija), čvrsto drži lidersku poziciju i "gazi" prema tituli.

"Bio sam šampion u nekoliko različitih zemalja, a vjerujem i da ću u Engleskoj ponovo osvojiti titulu. Veoma mi se sviđa ekipa, svi igrači su u službi tima. Nadam se da ćemo nastaviti u ovakvom ritmu", zaključio je Murinjo, koji je sa Čelzijem osvajao Premijer ligu 2005. i 2006. godine.

Matić je 2009. godine prešao u Čelzi iz slovačkih Košica, ali nije uspio da se izbori za mjesto u timu i morao je da ide na pozajmice u Vitese i Benfiku.

Dvije godine kasnije, u sklopu transfera Davida Luiza u Čelsi, potpisao je trajni ugovor sa Benfikom, ali se vratio u londonski klub u januaru.

Bonus video: