Kašćelan: Crna Gora ima kvalitet za pobjedu

"Jasno je da su bez Ibrahimovića slabiji, ali koliko vidim on će igrati i moramo se pripremiti kako za njega, tako i za ostale reprezentativce", rekao je Kašćelan
8 komentar(a)
Kašćelan, Foto: Savo Prelević
Kašćelan, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.11.2014. 17:36h

Crnogorski fudbaleri su danas otvorili poglavlje zvano Švedska svjesni da je duel s reprezentacijom „tri krune” vjerovatno i posljednja šansa da se trenutna situacija u kvalifikacijama ispravi.

Četiri boda iz prva tri meča, osvojena protiv Moldavije i Lihtenštajna, čine da izabranici Branka Brnovića svaki naredni meč dočekuju bez prava na grešku...

"Spremni smo da se nosimo sa pritiskom i znamo da je ogroman. Probaćemo hladne glave i vrućeg srca da ostvarimo ono što smo naumili, a to su tri boda", rekao je Mladen Kašćelan, povratnik u nacionalni tim nakon više od tri godine.

I sam Kašćelan, sada član ruskog Arsenala iz Tule, svjestan je da je poziv stigao poslije mnogo vremena.

"Dugo sam čekao poziv, ali nikada nisam gubio nadu i stigao sam pun entuzijazma i energije. Želim da napravimo što bolji rezultat i da pomognem timu da dođe do njega. Ovo je jedan od najvažnijih mečeva i ko god da bude igrao sigurno će dati maksimum", kazao je Kašćelan.

O Šveđanima je mnogo toga poznato, a ključ je u rukama Zlatana Ibrahimovića, koji će po novim informacijama predvoditi tim u Podgorici.

"Gledao sam Švedsku protiv Rusije. Mogu reći da su prava skandinavska ekipa. Šveđani igraju izuzetno agresivno i čvrsto, a imaju i nekoliko odličnih pojedinaca. Jasno je da su bez Ibrahimovića slabiji, ali koliko vidim on će igrati i moramo se pripremiti kako za njega, tako i za ostale reprezentativce. Znamo da od njega dosta zavisi, ali daleko od toga da je on jedina opasnost. Tako je kako je, biće ovo težak meč, ali svaki je težak. Danas nema lakih protivnika, svi igraju fudbal. Treba da se adekvatno pripremimo i uradimo sve da trijumfujemo, istakao je Kašćelan, bivši fudbaler Ludogoreca, Jagielonije, LKS Lođa, Karpata iz Ljvova...

Današnja magnetna rezonanca je pokazala da povreda ramena Vukašina Poleksića nije naivna i on gotovo sigurno neće biti na golu "hrabrih sokola" u subotu, a trening je preskočio i Mirko Vučinić zbog problema s tetivom.

Jedini koji se nisu pojavili na startu priprema su Marko Baša i Vladimir Volkov, ali će biti na sjutrašnjem treningu.

Bonus video: