Konte pozvao Balotelija: Želim da vidim ko je

3 komentar(a)
Baloteli, Foto: Beta/AP
Baloteli, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 10.11.2014. 17:23h

Mario Baloteli je na spisku reprezentacije Italije prvi put nakon Mundijala u Brazilu i od kada je klupu nacionalnog tima umjesto Ćezarea Prandelija preuzeo Antonio Konte.

Bivši trener Juventusa je u prethodne dvije akcije preskočio Super Marija, a onda ga je pozvao u momentu kada je malo ko očekivao - kada napadača Liverpula napada gotovo cijela Engleska, kada gubi povjerenje ljudi u klubu i, što je još važnije, kada je potpuno van forme.

"Mario je ovdje zato što želim da ga upoznam, da zaista vidim ko je i da pokušam da razumijem sve što se dešava oko njega. Ne bih da se oslanjam na priče koje slušam o njemu, već da radimo zajedno", rekao je Konte i pojasnio:

"U ovom trenutku su Imobile, Pele, Zaza i Đovinko ispred njega u reprezentaciji, ali Baloteli će dobiti šansu da dođe do njihovog nivoa ili da ga prevaziđe. On ima iskustvo u reprezentaciji, igrao je Mundijal i Evropsko prvenstvo i to je bogatstvo", istakao je Konte.

Italijane u nedjelju čeka derbi u kvalifikacijama protiv Hrvatske u Milanu, a narednog utorka prijateljski meč protiv Albanije.

"Srećan sam što sam opet u reprezentaciji", napisao je Baloteli na Tviteru.

Konte sada nije pozvao Andreu Pirla, kao ni Leonarda Bonućija...

Spisak - golmani: Bufon (Juventus), Perin (Đenova), Sirigu (PSŽ);

Odbrana: Kjelini (Juventus), Moreti (Torino), Ogbona (Juventus), Ranokja (Inter), Rugani (Empoli);

Sredina: Bertolaći (Đenova), Bonaventura (Milan), Kandreva (Lacio), Ćerći (Atletiko Madrid), Darmijan (Torino), De Rosi (Roma), De Śiljo (Milan), El Šaravi (Milan), Markizio (Juventus), Parolo (Lacio), Paskval (Fiorentina), Sorijano (Sampdorija), Verati (PSŽ);

Napad: Baloteli (Liverpul), Đovinko (Juventus), Imobile (Borusija Dortmund), Pele (Sautempton), Zaza (Sasuolo).

Bonus video: