Ibrahimović spreman za Crnu Goru

Nisam razgovarao sa Zlatanom nakon Marseja, ne znam još kako se osjeća poslije velike pauze... Imaćemo još nekoliko treninga, pa ćemo vidjeti. Ali, optimista sam", kazao je Hamren
15 komentar(a)
Zlatan Ibrahimović, Foto: Beta/AP
Zlatan Ibrahimović, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 10.11.2014. 21:00h

Zlatan Ibrahimović je sinoć zaigrao prvi put od 21. septembra, bio je na terenu 24 minuta u pobjedi Pari Sen Žermena protiv Marseja i to je izgleda sasvim dovoljno selektoru Švedske Eriku Hamrenu da ga lansira od prvog minuta u Podgorici.

Trener Pari Sen Žermena Loran Blan je od Šveđana zatražio da Ibrahimović odigra samo jednu od dvije utakmice za reprezentaciju u ovoj akciji ("tri krune" čeka i prijateljski meč sa Francuskom u Marseju), a sudeći po izjavama Hamrena plan se zna - Ibra bi trebalo da počne utakmicu protiv Crne Gore, koja je prioritet.

"Totalno smo fokusirani na Crnu Goru. To nam je prva utakmica koja nas čeka, kvalifikaciona i tek kada se ona završi razmišljaćemo o drugima", rekao je Hamren.

Želja PSŽ-a je jasna - hoće da Ibrahimović bude što manje opterećen, ali Hamren je bio konkretan:

"Igra Švedske je na sasvim drugačijem nivou kada je Ibra u timu. Zlatan je jedinstven igrač, to je pokazao i protiv Marseja. Poslije tolike pauze je igrao 24 minuta i pokazao kakav je majstor. Neki igrači su posebni, a Zlatan je jedan od njih. Ako me pitate, mislim da će početi protiv Crne Gore, ali tek treba da pričam s njim. Nisam razgovarao sa Zlatanom nakon Marseja, ne znam još kako se osjeća poslije velike pauze... Imaćemo još nekoliko treninga, pa ćemo vidjeti. Ali, optimista sam", kazao je Hamren.

Šveđani u Podgoricu dolaze u četvrtak veče, i to s određenim problemima u sastavu. Na spisku zbog povreda nisu napadači Johan Elmander i Ola Toivonen, a povrijeđen je i vezista Markus Berg.

Bonus video: