Pogledajte drugačiju stranu Zlatana Ibrahimovića

106 pregleda 4 komentar(a)
Ibrahimović, Foto: Uefa.com
Ibrahimović, Foto: Uefa.com
Ažurirano: 11.11.2014. 12:33h

Na dodjeli prizanja za najboljeg fudbalera Švedske, samo dva dana uoči puta u Podgoricu, viđeno je drugačije lice Zlatana Ibrahimovića.

Napadač kojeg zbog izraženog ega protivnici i obični ljubitelji fudbala često doživljavaju kao arogantnog i prepotentnog, gotovo sa suzama u očima govorio je na svečanosti Fudbalskog saveza Švedske i lista Aftonbladet.

Primajući nagradu, Ibra se u svom emotivnom govoru prisjetio svog polubrata koji je nedavno preminuo nakon duge i teške bolesti, kao i dva bivše švedska fudbalera - reprezentativca "zlatne generacije" iz 1994. Klasa Ingesona i nekadašnjeg člana Bromapojkarne Pontusa Segerstoma, koji su takođe preminuli zbog bolesti raka.

"Ove Nagrade su dokaz da nešto radim dobro, ali moja dostignuća su u sjenci onoga što se dogodilo Ingesonu i Segerstormu. Imao sam i brata koji je prije nekoliko mjeseci umro od slične opake bolesti. Pored fudbala postoji život koji je važniji od ovog. Neka počivaju u miru....", rekao je Ibrahimović sa očima punim suza, uz snažnu, takođe emotivnu reakciju publike.

Zlatan Ibrahimović je rođen 3. oktobra 1981. godine u Malmeu kao sin emigrante iz Bosne Šefika Ibrahimovića i majke Hrvatice, Jurke Gravić.

Odrastao je u emigrantskom getu u Malmeu. U svojoj biografiji "Ja sam Zlatan" opisao je kakvo je bilo njegovo djetinjstvo i kakvu je ulogu u njemu odigrala njegova brojna porodica, kojoj je ostao izuzetno privržen i tokom najvećih fudbalskih dostignuća.

Crna Gora i Švedska igraju u subotu u 20.45 jedan od odlučujućih mečeva u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a oporavljeni Ibrahimović je glavna prijetnja našoj reperezentaciji.

Bonus video: