Venger: Niko ne može da stigne Čelzi, osvojiće preko 100 bodova

„Čelzi je na putu da osvoji trocifren broj bodova. Ako nastavi da igra ovako, niko neće moći da ga dostigne. Čini se da niko ne može da mu se suprotstavi”, rekao je Francuz.
0 komentar(a)
Venger, Foto: Beta/AP
Venger, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 10.11.2014. 10:24h

Nakon poraza od Svonsija, poslije kojeg njegov Arsenal ima čak 12 bodova manje od Čelzija, Arsen Venger je rekao da je prvenstvo riješeno i da niko ne može da dostigne „plavce”.

Francuski strateg čak smatra da tim Žoze Murinja može da osvoji preko 100 bodova.

Džon Teri i drugovi su u prvih 11 kola upisali devet pobjeda i dva remija i imaju četiri boda više od Sautemptona, a osam od aktuelnog šampiona Mančester sitija.

„Čelzi je na putu da osvoji trocifren broj bodova. Ako nastavi da igra ovako, niko neće moći da ga dostigne. Čini se da niko ne može da mu se suprotstavi”.

„Odlično je počeo, a i mi smo imali takve startove u prethodnim sezonama i znam da igrači ne preisputuju sebe sve dok ne izgube. To samopouzdanje ih nosi i u teškim situacijama”, naglasio je Venger.

Arsenal je, s druge strane, imao očajnu sedmicu. Prvo je dozvolio Anderlehtu da na „Emirejtsu” uzme bod, iako je gubio 3:0, a potom je poražen od Svonsija sa 2:1, iako je vodio.

„Imali smo razočaravajuću sedmicu. Vodili smo 3:0 protiv Anderlehta i 1:0 protiv Svonsija, a na kraju smo izgubili dva, odnosno tri boda”.

„To je razočaravajuće, jer kada povedete 1:0, a veliki ste tim, morate da budete sposobni da sačuvate pobjedu”, poručio je Francuz.

Bonus video: