Van Gal: Previše sam mijenjao formaciju

„On je dribler, ali ne možete uvijek da driblate. Neka utakmica mora da se svodi na dobar pas, a Di Marija nije igrač koji želi da doda loptu svaki put kada je dobije”, objasnio je Van Gal zašto je zamijenio Argentinca protiv Kristal Palasa.
69 pregleda 0 komentar(a)
Luj van Gal, Foto: Beta/AP
Luj van Gal, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 10.11.2014. 11:24h

Luj van Gal je priznao grešku - holandski trener je naglasio da je po dolasku u Mančester junajted prečesto mijenjao formaciju, čime je zbunio igrače.

Harizmatični stručnjak je karijeru na „Old trafordu” počeo svojom prepoznatljivom taktikom 3-5-2, potom je prešao na 4-2-3-1, a protiv Kristal Palasa je izašao na teren sa nesvakidašnjom 4-1-4-1.

Dejli Blind je igrao štopera, a Majk Kerik je prvi put bio starter u sezoni i to na poziciji jedinog zadnjeg veznog.

„Crveni đavoli” su ovog ljeta potrošili preko 180 miliona eura na pojačanja, ali rezultati nisu baš najbolji, a Van Gal smatra da su česte promjene taktike uticale na izdanja igrača.

„Prečesto sam mijenjao taktiku, slažem se sa tim ocjenama. Ali, tražim balans i kada vidite posljednja četiri meča jasno je da imamo balansiraniji tim, jer nismo primali mnogo golova kao ranije. Ali, nismo ih ni davali, a u prethodnom sistemu smo dosta pogađali”, naglasio je bivši trener Ajaksa, Barselone i Bajerna.

Posljednje promjene u taktici su uticale da nestane „efekat Di Marija”, jer je 75 miliona eura plaćeno pojačanje iz Reala počelo da pruža slabije partije.

Argentinac je na početku epizode u Engleskoj dao tri gola na četiri meča i igrao spektakularno, ali ga je Van Gal zamijenio protiv Kristal Palasa, jer je procijenio da njegovo predugo trčanje sa loptom loše utiče na balans ekipe.

„On je dribler, ali ne možete uvijek da driblate. Neka utakmica mora da se svodi na dobar pas, a Di Marija nije igrač koji želi da doda loptu svaki put kada je dobije”.

„Ovog puta nam je bilo potrebno to, a ne driblanje. Izgubio je dosta lopti, što je uticalo na balans ekipe. Svi moraju da podignu nivo igre i to je samo pitanje vremena. Samo da više prebrodimo sve ove povrede”, zaključio je Van Gal.

Bonus video: