Pobjeda "milionera", maestralan autogol Kramera!

0 komentar(a)
Borusija, Foto: Beta/AP
Borusija, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.11.2014. 18:47h

Nakon skoro dva mjeseca (tačnije, od 13. septembra i meča sa Frajburgom) Borusija iz Dortmunda je pobijedila u Bundes ligi, ali je so tri boda protiv Menhengaldbaha stigla na totalno neočekivan način - autogolom Krištofa Kramera koji je sa 40 metara u želji da vrati loptu golmanu Janu Zomeru zatresao sopstvenu mrežu.

I to je bilo sve, njemački reprezentativac, koji je u finalu Mundijala protiv Argentine bio izgubio pamćenje nakon što ga je Esekjel Garaj udario u glavu, postao je tragičar gostiju, iako je njegov tim u svakom smislu bio nadigran na "Signal Iduna parku".

Marko Rojs je pogađao i prečku i stativu, Kevin Groskrojc u nekoliko situacija bio sebičan..., sve to je učinilo utakmicu neizvjesnom do samog kraja, ali je tim Jirgena Klopa na kraju zasluženo prekinuo niz od sedam mečeva bez trijumfa u Bundes ligi (šest poraza, od čega pet uzastopnih, i remi).

Borusija je nakon jučerašnjih rezultata bila na posljednjem mjestu, a s ova tri boda je izašla iz "crvene zone" i ima ukupno 10 bodova iz 11 kola.

Volfsburg je pobijedio Hamburger sa 2:0 (golovi Ivice Olića i Arona Hunta) i nastavio da prati Bajern koji ima četiri boda više.

Rezultati

Borusija D. - Borusija M. 1:0 (Kramer (autogol) 58)

Volfsburg - Hamburger 2:0 (Olić 27, Hunt 63)

Subota

Ajntraht - Bajern 0:4

Bajer - Majnc 0:0

Augsburg - Paderborn 1:0

Frajburg - Šalke 2:0

Hofenhajm - Keln 3:4

Verder - Štutgart 2:0

Petak

Herta - Hanover 0:2

Bonus video: