Svonsi bolji od Arsenala, pobjede Njukasla i Stouka

52 pregleda 1 komentar(a)
Bafetimbi Gomis, Foto: Reuters
Bafetimbi Gomis, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.11.2014. 18:13h

Mini seriji od dvije pobjede Arsenala je došao kraj - "tobdžije" su poražene od Svonsija na "Libertiju" sa 2:1, iako su u 63. minutu povele golom Aleksisa Sančesa.

Čileanac je iskoristio sjajan pas Danija Velbeka, ali je to bio samo uvod u preokret domaćina. Prvo je Gilfi Sigurdson iz slobodnog udarca poravnao u 74. minutu, a tri boda Svonsiju obezbijedio je Bafetimbi Gomis u 78. pogotkom glavom nakon što je u duelu lako nadskočio Naća Monreala.

Svonsi je ovim trijumfom preskočio Arsenal na tabeli i sada je na diobi 4. mjesta sa Vest Hemom.

Njukasl je nastavio odličnu seriju i savladao VBA golovima Ajoza Peresa i Fabija Koloćinija, pa je bez većih problema u Birmingemu upisao 5. uzastopni trijumf (četvrti u ligi), dok je Stouk odnio tri boda sa "Vajt Hart lejna" i produbio krizu Totenhema.

Slavlje gostiju je najavio Bojan Krkić već u 6. minutu prvim golom u Premijer ligi, a Džonatan Voters je u 33. povisio prednost. Sparsi su do kraja ublažili poraz preko Nasera Šadlija.

Sanderlend i Everton su na Stadionu svjetlosti podijelili bodove (1:1), a golovi su viđeni iz prekida - prvo je Sebastijan Larson pogodio iz slobodnog udarca za "crne mačke", a bod gostima je obezbijedio Lejton Bejns sa bijele tačke.

Rezultati

Svonsi - Arsenal 2:1 (Sigurdson 74, Gomis 78 - Sančes 63)

VBA - Njukasl 0:2 (Peres 45, Koloćini 62)

Totenhem - Stouk 1:2 (Šadli 77 - Krkić 6, Voters 33)

Sanderlend - Everton 1:1 (Larson 67 - Bejns (penal) 76)

Subota

KPR - Mančester siti 2:2

Liverpul - Čelzi 1:2

Mančester j. - Kristal Palas 1:0

Sautempton - Lester 2:0

Barnli - Hal 1:0

Vest Hem - Aston Vila 0:0

Bonus video: