Pljevljaci spremaju revanš Podgoričani potpisuju i bod

Budućnost stiže u Pljevlja sa promjenjivom formom, nakon poraza i očajne igre kod kuće protiv Grblja prošle subote, ali i sa reputacijom tima koji pruža bolje partije na gostujućim terenima
1 komentar(a)
Budućnost - Rudar, Foto: Vesko Belojević
Budućnost - Rudar, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 09.11.2014. 08:45h

Jedan od dva ovogodišnja poraza Pljevljaci su doživjeli od današnjeg rivala, na Starom aerodromu, kada su dominirali 90 minuta, stvarali šanse i promašivali ih, a onda kažnjeni sa 11 metara.

Sada je došlo vrijeme za revanš, za naplatu tog duga i osvajanje tri boda koja će „rudare“ zadržati na vrhu tabele.

Neće, naravno, biti lako planove pretočiti u realnost, ali kvalitet i domaći teren trebalo bi da budu dovoljna garancija za pozitivan rezultat, pozitivniji svakako od onih 0:0 protiv Mladosti i Sutjeske...

U međuvremenu, Rudar je povratio samopouzdanje trijumfom u Petrovcu, vjerovatno je i Budućnost to učinila Kup remijem u Radanovićima, a pošto motivacije u ovakvim utakmicama nikad nije falilo, eto preduslova da stari dobri derbi pod Golubinjom opravda očekivanja i zadovolji sve ljubitelje fudbala.

"Čini mi se da je baš rijetkost da Rudar i Budućnost odigraju loš meč. Uvijek je bilo golova i neizvjesnosti, kao i naših pobjeda u Podgorici i njihovih u Pljevljima. To daje posebnu draž. Ni danas se pobjednik ne može unaprijed prognozirati. Znam da će biti vatre na terenu i zaista se nadam da ćemo iz tog obračuna izaći zadovoljniji i bez gubitaka. Njihova snaga je mladost, takođe i trener Radojičić koji nas odlično poznaje, dok su na našoj strani iskustvo i navijači. Valjda će na kraju, ako bude malo više sreće i efikasnosti, prevagnuti ovi naši aduti”, optimistički će standardni desni spoljni pljevaljskog prvoligaša, Željko Tomašević.

Kadrovska situacija, za razliku od nekih prethodnih utakmica, u Rudaru ovog puta i nije toliko loša. Nedostajaće samo povrijeđeni Igor Ivanović.

Budućnost stiže u Pljevlja sa promjenjivom formom, nakon poraza i očajne igre kod kuće protiv Grblja prošle subote, ali i sa reputacijom tima koji pruža bolje partije na gostujućim terenima.

Da li će taj podatak biti od pomoći pred današnje, teško gostovanje u Pljevljima, ostaje da se vidi.

"Igramo sa odličnim timom, koji zaslužuje najviše pažnje. Dobro poznajem Rudar, trenirao sam dosta njegovih sadašnjih igrača i dobro mi je poznat njihov karakter i kvalitet”, kaže trener Budućnosti Dragan Radojičić.

Rudar je, po njemu, jedan od glavnih kandidata za titulu, što je razlog zbog kojeg bi Podgoričani prihvatili svaki rezultat osim poraza.

"Pljevljaci su vrlo opasan tim i bod bi za nas u ovom trenutku bio prihvaljtiv rezultat. To, naravno, ne znači da nećemo uradićemo sve što je do nas kako bismo savladali velikog rivala na njegovom terenu. Trijumf bi nam donio mnogo u finišu polusezone”, rekao je Radojičić.

Podgoričani igraju i kako bi zadržali priključak sa vrhom, jer su Sutjeska i Mladost juče odmakli pet bodova, doduše sa utakmicom više.

Rudar - Budućnost

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar) i Milutin Đukić (Cetinje)

Rudar: Radanović, Tomašević, Nestorović, Mijušković, Damjanović (Đurić), Gačević, Brnović, Kato, Vlahović, Noma, Iv. Ivanović.

Budućnost: Agović, Raspopović, Simović, Tomković, Vukčević, Hočko, Raičković, Flavio, Pavićević, Adrović, Vujačić.

Bonus video: