Kovačević presudio Mornaru

"Očekivano teška utakmica, za koju sam znao da će slaviti onaj tim koji prvi iskoristi šansu. Sutjeska je postigla gol na vrijeme i znala kako da sačuva tu prednost”, rekao je trener Mornara Mladen Vukićević
0 komentar(a)
Sutjeska - Mornar, Foto: Vijesti
Sutjeska - Mornar, Foto: Vijesti
Ažurirano: 09.11.2014. 08:37h

Šampion nije mogao pobjeći od tradicije u duelima sa Mornarom. Prije ove prvenstvene runde, Sutjeska je čak pet posljednjih međusobnih duela riješila u svoju korist.

Tako je bilo i ovoga puta. Nikšićani su gol postigli na vrijeme, u maniru lidera znalački čuvali stečenu prednost, i sačuvali lidersku poziciju nakon 14. kola.

Presudio je gol Stevana Kovačevića, u meču u kojem se po jednom tresla prečka i na jednoj i na drugoj strani.

Barani su bolje otvorili meč. Nakon odličnog prodora Rotkovića, lopta je stigla do Jovančova čiji pokušaj nije uznemirio dobro postavljenog Janjuševića.

Dva minuta kasnije, korner je u svom maniru izveo Balša Božović, a Rotkoviću se nije posrećilo da se po osmi put ove sezone upiše u listu strijelaca.

Nakon udarca glavom, lopta je svoj put završila na okviru gola.

Kazna je stigla brzo. Iz prve izgrađene akcije gostiju. Jovović je „zavrnuo“ loptu u šesnaesterac a na pravom mjestu, Stevan Kovačević, potpisao je prednost svog tima.

Do odlaska na odmor, blizu novog ubjedljivijeg vođstva bili su Nikšićani. Fantastičan pas od preko trideset metara, Masato nije ispratio na najbolji način - iz punog trka šutirao je pored gola.

"Očekivano teška utakmica, za koju sam znao da će slaviti onaj tim koji prvi iskoristi šansu. Sutjeska je postigla gol na vrijeme i znala kako da sačuva tu prednost”, rekao je trener Mornara Mladen Vukićević.

Način na koji su Nikšićani čuvali prednost, bio je jasan od samog starta nastavka.

Već nakon tri minuta, grešku veznog reda Mornara nije kaznio Goran Vujović. U 51. minutu šampion je izgradio novu akciju za najboljeg strijelca lige.

Nakon povratnog pasa Jovovića, napadač Sutjeske nije zahvatio loptu u svom maniru.

Desetak minuta kasnije, viđena je nova prilika za goste, ali Masato sa deset metara nije matirao Ivanovića. U samom finišu, Nikšićani su se revanširali Baranima za veliku priliku iz prvog dijela. Projektil je sa distance uputio Stefanović, a ovoga puta pogodio je samo okvir gola Ivanovića.

"Čestitam Mornaru na fer i korektnoj igri, ali smatram da smo zasluženo stigli do bodova. I pored napada Mornara stigli smo do gola, i znali kako da stečenu prednost sačuvamo do kraja. Mislim da je ekipa odigrala dobar meč”, rekao je pomoćni trener Sutjeske Miodrag Nikolić.

Mornar - Sutjeska 0:1 (0:1)

Bar - Stadion „Topolica”. Gledalaca: 300. Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje) . Pomoćnici: Đorđije Ražnatović (Cetinje), Veselin Đuranović (Podgorica). Strijelac: Kovačević 18. minut. Žuti kartoni: Jovančov, Rotković (Mornar), Jovović, Nikolić, M. Vujović (Sutjeska)

Mornar: Ivanović, Mrvaljević, Bubanja (67. Merdović), Jovančov, Arsenijević, Radulović, Božović, Kalezić (73. Lalošević), Rotković, Vojvodić, Vukmarković.

Sutjeska: Janjušević, Ognjanović, Stefanović, Kovačević, Igumanović (90. Lončar), Jovović, Nikolić, Stijepović, G.Vujović (88. Popović), M.Vujović, Masato.

Bonus video: