Nakon četiri godine, Bosingva opet u reprezentaciji Portugala

0 komentar(a)
Žoze Bosingva, Foto: Beta/AP
Žoze Bosingva, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.11.2014. 16:01h

Poslije četiri godine u reprezentaciju Portugala vraća se Žoze Bosingva - trenutno kapiten turskog Trabzona, naime, našao se na spisku selektora Portugala za utakmice protiv Jermenije (14. novembar), u kvalifikacijama za EP, i prijateljski meč sa Argentinom tri dana kasnije.

Bosingva je posljednji put za nacionalni tim igrao u novembru 2010. godine u kvalfikacijama za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Nakon toga nije želio da igra za reprezentaciju sve dok je selektor Portugalije Paolo Bento, na koga je bio ljut jer ga 2011. nije pozvao za mečeve protiv Bosne i Hercegovine, u baražu za EP.

Pored Bosingve, u nacionalni tim se vratio i Helder Poštiga, koji je propustio početak kvalifikacija za EP u Francuskoj.

Spisak

Golmani: Entoni Lopes (Lion), Beto (Sevilja), Rui Patrisio (Sporting)

Odbrana: Žoze Bosingva (Trabzon), Bruno Alveš (Fenerbahče), Sedrik (Sporting), Žoze Fonte (Sautempton)), Pepe (Real), Rafael Guereiro (Lorijen), Rikardo Karvaljo (Monako), Tijago Gomes (Braga)

Sredina terena: Adrijen (Sporting), Žoa Mario (Sporting), Vilijam Karvaljo (Sporting), Andre Gomes (Valensija), Žoao Mutinjo (Monako), Tijago (Atletiko Madrid)

Napad: Kristijano Ronaldo (Real), Dani (Zenit), Eder (Braga), Helder Postiga (Deportivo La Korunja), Nani (Sporting), Rikardo Kvarezma (Porto), Vierinja (Volfsburg).

Bonus video: