CSKA: Englezi namjerno spriječili Tošića da igra

1 komentar(a)
Zoran Tošić, Foto: Beta/AP
Zoran Tošić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 06.11.2014. 19:38h

Čelnici fudbalskog kluba CSKA iz Moskve optužili su službenike na aerodromu u Mančesteru da su namjerno spriječili igrača ruske ekipe Zorana Tošića da igra protiv Mančester sitija u Ligi šampiona.

Fudbaleri CSKA iz Moskve sinoć su u Mančesteru pobijedili domaći Siti sa 2:1, u utakmici četvrtog kola Grupe E u Ligi šampiona, a u ruskom timu nje bilo Tošića zbog problema sa vizom.

Kako su prenijeli ruski mediji, srpski reprezentativac je imao samo tranzitnu vizu i pušten je u zemlju, ali nije mu bilo dozvoljeno da igra pošto nije imao radnu vizu.

"U početku je bilo neslaganja i nije mu izdata turistička viza, već tranzitna. Engleski konzulat naveo je da Tošiću ne treba turistička viza, izdata mu je tranzitna i imao je pravo da ostane u Velikoj Britaniji 48 sati, što je bilo dovoljno", rekao je direktor CSKA Roman Babajev.

"Ali engleski graničari su se oštro pridržavali pravila, našli su na internetu da je fudbaler CSKA i da je došao u Englesku da radi. Zahtijevali su radnu vizu, što je nemoguće i neprihvatljivo. Poslije dugog vremena natezanja, Tošić je primljen u zemlju, pošto nisu imali pravo da ga ne puste", dodao je on.

Babajev je istakao da je Tošiću oduzet pasoš, što je prvi put u klupskoj istoriji da se desilo u stranoj zemlji.

"Engleska imigraciona služba je primila nekoliko zahtjeva od srpskog konzulata u Engleskoj i ruske ambasade u Engleskoj, ali odlučeno je da mu se zabrani da gleda utakmicu na stadionu i zahtijevano je od njega da prije meča napusti teritoriju Mančestera", rekao je Babajev.

Babajev je rekao da podnošenje žalbe nema smisla, ali da situacija nije prijatna.

"Siguran sam da se ovo ne bi dogodilo u nijednoj evropskoj zemlji", rekao je Babajev.

Bonus video: