Crna Gora bolja od Makedonije

77 pregleda 0 komentar(a)
Boris Ljutica, Foto: Www.sportbar.me
Boris Ljutica, Foto: Www.sportbar.me
Ažurirano: 06.11.2014. 15:54h

Kadetska reprezentacija Crne Gore savladala je vršnjake iz Makedonije sa 3:1, u drugom prijateljskom meču koji je danas odigran u Baru. Naši kadeti do pobjede su došli odličnom igrom u finišu susreta, kada su za deset minuta postigli tri pogotka preko Hota, Kumburovića i Čabarkape.

Tokom prvog poluvremena dobar pokušaj imao je Damjanović u petom minutu kada je Stevkovski dobro reagovao i odbio loptu u korner. Gosti su nakon deset minuta igre u nastavku došli do prednosti - Tanebski je dugo držao loptu u našem kaznenom prostoru, uspio da pronađe Atanasova koji je preciznim udarcem iskosa sa lijeve strane pogodio suprotan ugao našeg gola.

Naša selekcija bila je blizu izjednačenju u 61. minutu, ali je lopota nakon udarca Anđelka Jovanovića umjesto u mreži završila na stativi gola Makedonije. Tri minuta kasnije veliku šansu propustila je i gostujuća selekcija, kada je Tanevski izašao sam na golmana nakon nasporazuma Prenkočevića i Peličića i iz dobre pozicije neprecizno tukao.

U finišu susreta proradila je završnica kod "sokolića" pa se mreža protivnika za deset minuta tresla tri puta. U 69. minutu Hot je rutinski plasirao loptu iza leđa Stevovskog nakon odličnog dodavanja Vukotića. Drugi pogodak naša selekcija postigla je nakon kornera koji je izveo Vukotić. Najviši u kaznenom prostoru gostiju bio je Kumburović i udarcem glavom zatresao mrežu. Konačan rezultat susreta postavio je Čabarkapa u 79. minutu koji je plasirao loptu u mrežu nakon udarca Krstovića sa dvadesetak metara i odbijene lopte od strane golmana Makedonije.

"Ovo je bila vrlo tvrda i borbena utakmica, koja je više ličila na kvalifikacioni nego na prijateljski susret. Danas smo igrali vrlo dobro, bili smo dominantni u oba poluvremena, imali smo posjed lopte i prililke, ali smo i pored toga u prvom poluvremenu dozvolili protivniku da povede poslije greške naše zadnje linije. Pobjeda, međutim, danas nije mogla doći u pitanje jer smo i pored postignuta tri gola u nastavku propustili veliki broj prilika za gol. Drago mi je što je dobar pristup i kvalitetnu igru ovog puta ispratio i rezultat, jer ova generacija tek počinje da se navikava na reprezentativni dres. Samim tim i ova pobjeda dobija na značaju", rekao je selektor Boris Ljutica.

Selektor je istakao da je igračima ukazana pažnja na greške koje su uočene na dva prijateljska susreta sa Makedonijom.

"Ukazali smo igračima na sve dobre stvari koje su napravili u ovom dvomeču, ali smo im i skrenuli pažnju na greške koje smo uočili kako bi već od sjutra u svojim klubovima mogli da rade na njima kroz treninge i utakmice. To će nam omogućiti da spremnije dočekamo akcije koje nam predstoje", zaključio je naš selektor.

Crna Gora - Makedonija 3:1

Bar - Stadion Topolica. Sudija: Miloš Bešović (Crna Gora). Strijelci: Hot 69, Kumburović 76, i Čabarkapa 79. minutu (Crna Gora), Atanasov u 50. minutu (Makedonija).

Crna Gora: Maksim Milović (Vuko Vujović), Boško Rašović, Rašid Kolić (Nebojša Jovanović), Nikola Kumburović, Eldin Čelebić (Novica Čabarkapa), Pavle Krstović (Nikola Rašović), Božidar Damjanović (Mirza Hot), Ognjen Peličić, Anđelko Jovanović (Ognjen Vujošević), Ilija Vukotić, Nemanja Petrović (Martin Prenkočević).

Makedonija: Hristijan Stevkovski, Metodij Đorđičkov, Mihail Manevski, Andrej Kirovski, Antonio Mitrev, Filip Jovanovski, Hristijan Delevski (Altin Sefo), Elmaz Elif, Jani Atanasov (Dejan Markovski), Hristijan Trapanovski (Filip Tanebski), Boban Zdravevski (Filip Stojčevski).

Bonus video: