Sutjeska blizu polufinala, pobjeda Petrovca

Nikšićani sigurni protiv Mornara (3:0), Lovćen na gol minusa, bez pogodaka u duelima Grbalj-Budućnost i Zeta - Mladost
0 komentar(a)
Sutjeska - Mornar, Foto: Vijesti
Sutjeska - Mornar, Foto: Vijesti
Ažurirano: 05.11.2014. 14:13h

Sutjeska je završila 90 odsto posla oko plasmana u polufinale, dok je Lovćen pod velikim pritiskom ispadanja nakon poraza bez postignutog gola u Petrovcu, epilog je prvih mečeva četvrtfinala Kupa.

Na preostala dva meča u revanšima se kreće iz početka - dueli između Zete i Mladosti, odnosno Grblja i Petrovca, završeni su bez golova. Polufinalisti će biti poznati za tri sedmice, 26. novembra.

Sutjeska goropadna u finišu

Mornar je pred praznim tribinama stadiona kraj Bistrice (kazna FSCG) odolijevao punih sat vremena, a onda su se probudili izabranici Mila Tomića. Bek Slavko Lukić je u 60. minutu načeo protivnika, potom je Goran Vujović u 75. povisio na 2:0, da bi siguran trijumf potpisao Blažo Igumanović, golom u sudijskoj nadoknadi.

"Lagan i ubjedljiv trijumf znatno će nam olakšati posao u revanšu. Kako se polusezona bliži kraju igramo sve bolje i već razmišljamo o prvenstvenom duelu sa Mornarom u Baru, koji nas čeka već u subotu. Neće biti lako istog rivala savladati dva puta, ali naš cilj je jasan", kazao je kapiten Sutjeske Jovan Nikolić.

Veliki korak Petrovca

Petrovčani su napravili veliki korak ka polufinalu nakon rezultata koji su priželjkivali protiv Lovćena - pobjede, bez primljenog gola.

Duel pod Malim brdom odlučio je napadač domaćih Benjamin Kacić, fantastičnim golom iz slobodnog udarca u 55. minutu.

"Ovo je prihvatljiv rezultat za nas, mada možemo da žalimo što ne putujemo na revanš sa 2:0, jer smo imali veliku priliku Kacića. Mocmi su odigrali odlično, nemam nikakvih zamjerki, nadam se samo da će nastaviti ovako", kazao je Milorad Malovrazić, trener Petrovca.

Cetinjani su imali priliku da izjednače u 77. minutu preko Đurovića, a Petrovčani da povećaju prednost, ali su promašili Kajević i Kacić.

"Presudla je jedna lopta, odličan gol Kacića. Pokušali smo da damo gol, nismo uspjeli. Nadam se da ćemo u revanšu nadoknaditi ovaj gol minusa", kazao je Mojaš Radonjić, trener Lovćena.

Prečka spasila Grbljane

Grbalj i Budućnost su, po očekivanju, odigrali drugačiji meč nego prije četiri dana pod Goricom, kada je gost slavio 3:2. Podgoričani su ovoga puta bili oprezniji - kao i obično na gostujućem terenu, ali i bliži postizanju golu.

Rezervista Miloš Pavićević je šest minuta prije kraja kao tane uletio u protivnički šesnaesterac i silovitim udarcem zaljuljao prečku. Veliku šansu za Budućnost imao je i Raičević u prvom poluvremenu, ali je prebacio gol.

"Bili smo bliži pobjedi. Naš plan je bio da damo makar jedan gol i olakšamo revanš, ali nije bilo lako. Grbalj je ozbiljan protivnik, a i teren je bio težak", prokomentarisao je Dragan Radojičić, trener Budućnosti.

I Grbljani su bili zadovoljni.

"Odlučivaće se u Podgorici, i ovo je aktivan rezultat. Težak teren je iscrpio igrače koji su ionako bili potrošeni od prošle utakmice", izjavio je Marko Vidojević, trener Grblja.

Zeta bila bliža

Mladost je na Trešnjici odigrala jednu od najslabijih partija ove sezone, ali je ipak uspjela da sačuva aktivnih 0:0 pred revanš.

Osim u prvih 20 minuta, kada su gosti preko Jovanovića i Đalca imali ozbiljne pokušaje, Zeta je bila ekipa koja je komandovala igrom. Goste je sačuvao golman Mileta Radulović, koji je početkom nastavka odbranio šut Orlandića, a potom uz pomoć prečke uspio da osujeti i pokušaj Dujkovića. Šansu za domaće imao je i desni bek Jakšić - Radulović je još jednom bio na visini zadatka.

Rezultati:

SUTJESKA - MORNAR 3:0

Lukić 60, Vujović 70, Igumanović 90+1.

PETROVAC - LOVĆEN 1:0

Kacić 55.

GRBALJ - BUDUĆNOST 0:0

ZETA - MLADOST 0:0

Bonus video: