"Vučica" želi da pokaže zube Bajernu

Roma pod pritiskom nakon 1:7 s "Olimpika"
2 komentar(a)
Bajern, Foto: Reuters
Bajern, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.11.2014. 11:41h

"Ovakva pobjeda nije realnost, već incident. Nešto što se ne dogodi često", rekao je trener Bajerna Pep Gvardiola nakon što je njegov tim ponizio Romu sa 7:1 prije 15 dana na "Olimpiku".

U današnjem fudbalu, međutim, incidenti ne postoje, sve se dešava s razlogom, a koliko je Bajern zaista bolji od Rimljana, i da li je uopšte, biće jasnije nakon novog međusobnog duela na "Alijanc areni".

Njemački šampion bi pobjedom dva kola prije kraja obezbijedio prvo mjesto u grupi, jer je u prva tri kola posao odradio bez greške - upisao je devet bodova, postigao je isto toliko golova...

"U našoj igri ima još mnogo prostora za napredak. Možda smo perfekcionisti, ali moj tim uvijek misli da može bolje. Ipak, ne treba da budemo skromni, nekada zaista igramo fenomenalan fudbal", rekao je Arjen Roben.

Bajern duel sa "vučicom" čeka nakon trijumfa u derbiju protiv Borusije iz Dortmunda.

"Pobijedili smo Borusiju, ranije Romu i Mančester siti... Na pravom smo putu, ali u fudbalu nema osvrtanja. Ne živi se od prethodnih rezultata", pojasnio je Holanđanin.

Roma u krizi rezultata

Na Romu je debakl protiv Bajerna itekako uticao, jer je u tri kola u Seriji A nakon te utakmice osvojila samo četiri boda - remizirala je sa Sampdorijom (0:0), pobijedila Ćezenu (2:0) i glatko izgubila u subotu od Napolija (2:0).

Sve to je učinilo da tim Rudija Garsije zakasni tri boda za Juventusom u prvenstvu, ali mu posrtanje protiv Bavaraca u Rimu nije poremetilo planove kada je Liga šampiona u pitanju.

Roma, naime, i dalje drži drugo mjesto, ima dva boda više od trećeplasiranog Sitija i kako sada stvari stoje presudan će biti direktan duel sa "građanima" u Vječnom gradu za plasman u osminu finala.

"Naš poraz od Napolija i igra u prvom poluvremenu su problem koji je isključivo mentalni. To je nešto na čemu moramo da radimo. U redu, desilo se jednom, ali više ne smije", poručio je Garsija.

Roma ima probleme u sastavu pred dolazak u Minhen, jer su joj van stroja tri defanzinvca - Majkon, Leandro Kastan i Davide Astori, kao i odranije povrijeđeni vezista Kevin Strotman.

Po najavama, Garsija će u odnosu na prvi duel ova dva tima napraviti makar četiri promjene, pa u prvom timu neće biti Miralema Pjanića, Franćeska Totija, Huana Iturbea i Ešlija Kola.

Siti mora da pobijedi CSKA, a uzda se i u Bajern, pa bi možda već večeras mogao da preuzme drugo mjesto.

"Svaka utakmica može da bude presudna, tako moramo da priđemo i CSKA. Ništa nije nemoguće, ali lako se može desiti da posljednje kolo i naš duel s Romom bude ključan za osminu finala. Prije njega igramo dvije utakmice kod kuće i moramo da to iskoristimo", rekao je Manuel Pelegrini.

Povratak Suares u Amsterdam

Navijači Ajaksa su nedavno dočekali Zlatana Ibrahimovića koji je gostovao s Pari Sen Žermenom, a večeras će još jednog bivšeg asa "kopljanika" - na "Amsterdam arenu" stiže Luis Suares s Barselonom.

Biće to ujedno i debi Urugvajca u dresu Barse u Ligi šampiona, sem ako Luis Enrike u posljednjem momentu ne odluči da promijeni strategiju i ostavi ga na klupi.

"Biće emocija, u Ajaksu sam proveo tri nezaboravne godine, ali sada želim da pobjeđujem s Barselonom", rekao je Suares.

Barsa gostuje holandskom velikanu u delikatnom trenutku, jer je poražena u dva posljednja meča u Primeri (od Reala, pa od Selte). Katalonci, trenutno drugoplasirana ekipa u grupi iza PSŽ-a, ima četiri boda više od Ajaksa...

"Na "Nou Kampu" smo poraženi praktično istog trenutka kada smo kročili na teren. Izgubili smo borbu sami sa sobom. Mislim da nema šanse da nam se to dogodi dva puta za kratko vrijeme", istakao je trener Ajaksa Frank de Bur, bivši fudbaler Barse.

Istovremeno, PSŽ je apsolutni favorit u Parizu protiv APOEL-a kojeg je na Kipru srušio tek u sudijskoj nadoknadi golom Edinsona Kavanija.

U grupi G, Čelzi gostuje Mariboru, a Šalke Sportingu u Lisabonu.

Parovi

Grupa E

Bajern - Roma 20.45

Mančester siti - CSKA 20.45

Grupa F

Ajaks - Barselona 20.45

PSŽ - APOEL 20.45

Grupa G

Maribor - Čelzi 20.45

Sporting - Šalke 20.45

Grupa H

Atletik B. - Porto 20.45

Šahtjor - BATE 20.45

Bonus video: