Juve preživio strah i pobijedio, Arsenalu malo i 3:0

Vidal promašio penal u sudijskoj nadoknadi koji je učinio da Olimpijakos bude bolji u međusobnom duelu
0 komentar(a)
Fernando Ljorente, Foto: Reuters
Fernando Ljorente, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.11.2014. 21:59h

Juventus se provukao, pobijedio je Olimpijakos (3:2) i uhvatio posljednji voz za osminu finala, u kojoj su od večeras definitivno Borusija iz Dortmunda i Real Madrid.

Derbi kola u Torinu je zaista bio derbi, u kojem je viđeno sve, ali u kojem je "dama" savladala strah od moguće eliminacije. Ipak, u 95. minutu je promašila penal (Arturo Vidal) koji na kraju nije nebitan, zato što je Olimpijakos definitivno bolji u međusobnom duelu koji bi odlučivao ako dva tima na kraju budu imala isti broj bodova. A sada su isti, imaju po šest...

Andrea Pirlo je donio prednost domaćinu iz slobodnog udarca u svom stilu, onda je brzo nakon toga Botija poravnao, a sve je za Italijane izgledalo kao košmar kada je N'Dinga preokrenuo u 61. minutu.

Ipak, Juve je tada imao i ludu sreću (lopta slučajno udarila Fernanda Ljorentea u glavu, pa u stativu i od nogu golmana Roberta se odbila u mrežu), a potom je i Pol Pogba praktično u narednom napadu pogodio za 3:2.

U istoj grupi, Atletiko je odradio gostovanje u Malmeu (2:0, Koke i Raul Garsija) i sada je sam na vrhu sa devet bodova.

Arsenal i Anderleht su opet odigrali nevjerovatan meč, s tim što je sada, za razliku od duela u Briselu, više sreće imao belgijski tim.

"Tobdžijama" je bilo malo i vođstvo od 3:0 početkom drugog poluvremena, a "Emirejts" je zaledio Aleksandar Mitrović pogotkom glavom u 90. minutu za 3:3...

Ovaj remi vjerovatno neće ugroziti plasman Arsenala u osminu finala, jer ima pet bodova više od Anderlehta, ali će gotovo sigurno koštati prvog mjesta u grupi koje je sada praktično nedostižno.

Istovremeno, Borusija se poigravala sa Galatasarajem (4:1) i još jednom pokazala da je u Ligi šampiona druga ekipa u odnosu na onu u Bundes ligi.

Real i Liverpul su odigrali čudan meč, netipičan za sudar dva velikana evropskog fudbala.

Netipičan zato što su se "redsi" suprotstavili kao nižerazredni tim, sa gotovo rezervnim sastavom (nije bilo Marija Balotelija, Stivena Džerarda, Rahima Sterlinga, Džordana Hendersona, Dejana Lovrena... od početka).

Real je, baš kao i na "Enfildu", dominirao, ali je mrežu protivnika zatresao samo jednom - pogodio je Karim Benzema u 27. minutu.

Bazel je iskoristio "nezainteresovanost" Liverpula, pobijedio Ludogorec sa 4:0, i sada je na drugom mjestu sa šest bodova.

Drugi put u dvije sedmice Bajer je pokazao da je bolja ekipa od Zenita - "farmaceuti" su slavili i u Sankt Peterburgu sa 2:1 i približio se osmini finala Lige šampiona.

Njemački tim ima tri pobjede u prva četiri kola, četiri više od Monaka, a pet od Zenita i Benfike, koja je savladala Francuze sa 1:0.

Na stadionu "Petrovski" je Bajer riješio sve u nepunih šest minuta sredinom drugog poluvremena, a junak je bio Son - Korejac je prvo dao evrogol u 68, a onda i rutinski pogodio mrežu rivala u 73.

Sve što je do kraja uradio Zenit bilo je da ublaži poraz golom Hosea Rondona.

Rezultati

GRUPA A

JUVENTUS - OLIMPIJAKOS 3:2

Pirlo 31, Roberto 65. (autogol), Pogba 66 - Botija 24, N'Dinga 61.

MALME - ATLETIKO 0:2

Koke 30, Raul Garsija 79.

Tabela: Atletiko M. 9, Juventus, Olimpijakos 6, Malme 3.

GRUPA B

REAL - LIVERPUL 1:0

Benzema 27.

BAZEL - LUDOGOREC 4:0

Embolo 34, Gonzales 41, Gaši 59, Suhi 65.

Tabela: Real M. 12, Bazel 6, Liverpul, Ludogorec 3.

Grupa C

ZENIT - BAJER 1:2

Rondon 89 - Son 68, 73.

BENFIKA - MONAKO 1:0

Taliska 82.

Tabela: Bajer 9, Monako 5, Zenit, Benfika 4.

GRUPA D

ARSENAL - ANDERLEHT 3:3

Arteta 25. (penal), Sančes 29, Okslejd-Čembrlen 58 - Vanden Bore 61, 73. (penal), Mitrović 90.

BORUSIJA D. - GALATASARAJ 4:1

Rojs 39, Papastatopulos 56, Imobile 74, Kaja 85. (autogol) - Balta 70.

Tabela: Borusija D. 12, Arsenal 7, Anderleht 2, Galatasaraj 1.

Bonus video: