Za mnoge utakmice sezone

Lovćen gostuje Petrovcu, Mladost na Trešnjici, Sutjeska čeka Mornar, Budućnost u Radanovićima
0 komentar(a)
Petrovac-Lovćen, Foto: Savo Prelević
Petrovac-Lovćen, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.11.2014. 13:43h

Sjutra se igraju prvi mečevi četvrtfinala Kupa, a za mnoge ekipe biće to najvažnije utakmice ovog dijela sezone. Posebno za za one iz donje polovine tabele, jer je put do Evrope mnogo bliži preko najmasovnijeg takmičenja.

Lovćen u Petrovcu

Odnosi se to i na aktuelnog osvajača Kupa, ekipu Lovćena, koja je ove sezone prilično zaostala u prvenstvu (tek 6. na tabeli). Kolike nade Cetinjani polažu u Kup dovoljno oslikava bilbord na ulazu u Cetinje, sa natpisom "Mi smo Lovćen", koji su navijači poklonili fudbalerima kao znak podrške pred meč u Petrovcu.

"Iza nas su dva poraza u prvenstvu i nadam se da od Kup meča sa Petrovcem kreće pozitivna serija. Ne treba ni naglašavati koliko nam je Kup bitan", kaže bek Lovćena Miloš Radunović.

Biće to repriza polufinala iz prošle sezone - pod Malim brdom je bilo 0:0, da bi Cetinjani ostvarili prolaz u finale pobjedom u revanšu na svom stadionu (3:0). Zanimljivo da će se Lovćen i Petrovac sastati i u subotu u prvenstvu.

"Lovćen je naš stari rival. I mi i oni imamo velike ambicije u Kupu, zbog čega će ovaj dvomeč biti posebno interesantan. Igraćemo za gol više, svakako, jer igramo na našem terenu", kaže Rudolf Marčić, pomoćni trener Petrovca.

Mladost, finalista iz prošle sezone, pokušaće i u Kupu da nastavi sjajnu seriju iz prvenstva. Rival je Zeta, a prvi meč igra se na Trešnjici.

"Rekli smo da ćemo pokušati da što dalje doguramo u Kupu, gdje god se nalazilu u prvenstvu. Kup nam je, dakle, jednako bitan", kaže trener Aleksandar Nedović.

Za Zetu, Kup je prilika za iskupljenje nakon lošeg otvaranja prvenstva.

"Konačno smo vezali dvije pobjede i utakmica protiv Mladosti stiže u dobrom momentu za nas. Prvi meč igramo kod kuće i želimo pobjedu, ako je moguće bez primljenog gola", kaže Goran Burzanović, prošlogodišnji vezista Mladosti.

Sutjeska favorit, Budućnost traži revanš

Lider Sutjeska je apsolutni favorit protiv Mornara, a prvi meč igra se sjutra kraj Bistrice.

"Dobar rezultat u prvoj utakmici značajno bi nam olakšao revanš i to je naš cilj, da pobijedimo. Kup je takmičenje koje donosi iznenađenja, to smo osjetili prošle godine na svojoj koži. Nadam se da nećemo ponovo", kaže defanzivac Sutjeske Slavko Lukić.

Barani nisu bili miljenici sreće na žrijebu, ali se ne predaju.

"Nikšićani imaju kvalitetan sastav, dobro igraju i imaju velike ambicije. Igraćemo onoliko koliko smo spremni u ovom trenutku, a naravno da u Nikšić idemo da se nadigravamo, i ostvarimo što bolji rezultat pred revanš na Topolici", kaže fudbaler Mornara Boris Merdović.

Budućnost gostuje u Radanovićima samo tri dana nakon bolnog poraza od Grblja pod Goricom. Podgoričani žele revanš, ali upravo je subotnji meč pokazao koliko će biti teško.

"Siguran sam da onako loša igra ne može da se ponovi. Ove sezone igramo bolje u gostima i nadamo se dobrom rezultatu uoči revanša", kaže Admir Adrović, strijelac dva gola protiv Grblja u subotu, u porazu 3:2.

Grbljani su vidjeli da mogu protiv Budućnosti...

"Biće ovo potpuno drugačiji mečevi. Želimo, u krajnjem, da ostvarimo rezultat koji će omogućiti da se u revanšu u Podgorici odlučuje o polufinalisti", ističe Marko Vidojević, trener Grblja.

Parovi:

GRBALJ - BUDUĆNOST

Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

PETROVAC - LOVĆEN

Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

ZETA - MLADOST

Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica)

SUTJESKA - MORNAR

Sudija: Vojin Vojinović (Podgorica)

Sve utakmice počinju u 13 časova.

Revanši su 21. novembra.

Bonus video: