Ibrahimović na spisku za Podgoricu

8 komentar(a)
Zlatan Ibrahimović, Foto: Reuters
Zlatan Ibrahimović, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.11.2014. 11:06h

Selektor fudbalske reprezentacije Švedske Erik Hamren uvrstio je Zlatana Ibrahimovića na spisak fudbalera za kvalifikacioni meč sa Crnom Gorom u Podgorici 15. novembra, iako se jedan od najboljih evropskih napadača još nije oporavio od povrede pete.

"Njegov nastup će zavisiti od stanja njegove povrede", navedeno je na sajtu Fudbalske asocijacije Švedske.

Trener Pari Sen Žermena Loran Blan izjavio je prošle sedmice da je Ibrahimović "na putu oporavka" i da bi mogao da zaigra za vikend u velikom derbiju protiv Olimpika iz Marseja na "Parku prinčeva". Ako se to dogodi, Šveđanin bosanskih korijena najvjerovatnije će biti spreman da istrči na stadion pod Goricom šest dana kasnije, 15. novembra.

"Zlatan je vrlo pozitivan posljednjih dana kada je u pitanju oporavak, a ja se nadam da će trenirati do kraja sedmice i odigrati utakmicu za svoj tim prije kvalifikacione sedmice. Ostaje nam da čekamo i da se nadamo", kazao je Erik Hamren.

Ibrahimović je posljednju utakmicu igrao protiv Liona 21. septembra, otkada pauzira zbog povrede pete. Prije toga je, 4. septembra u prijateljskom meču protiv Estonije, postao najbolji strijelac reprezentacije Švedske svih vremena (50 golova), a onda osvojio bod sa selekcijom "tri krune" protiv Austrije u Beču (1:1, 8. septembar) u prvoj utakmici kvalifikacija za EP.

Zbog povrede je propustio oktobarske duele u kvalifikacijama (remi sa Rusijom i pobjeda protiv Lihtenštajna), ali bi mogao da se vrati u Podgorici.

Crna Gora protiv Švedske ima vjerovatno posljednju šansu da ostane u trci za plasman na Evropsko prvenstvo, nakon fijaska u oktobarskim mečevima - remija u Lihtenštajnu i poraza od Austrije u Beču.

Ako Ibrahimović bude igrao, zadatak za Crnu Goru biće sigurno teži.

Crna Gora je već jednom igrala protiv Švedske, u prijateljskom meču pod Goricom 15. septembra 2007. godine. Bio je to tek peti meč naše reprezentacije od osnivanja, a četa Zorana Filipovića pružila je najbolju partiju do tada, bez obzira na poraz (2:1). Vučinić je u 12. minutu doveo Crnu Goru u vođstvo, da bi Šveđani, koji su igrali bez Ibrahimovića, preokrenuli u finišu golovima Rozenberga i Price.

Očekuje se da selektor Crne Gore Branko Brnović u četvrtak saopšti spisak fudbalera za važan duel sa selekcijom "tri krune".

Spisak Šveđana

Golmani: Johan Dalin (Genčlerbirligi), Andreas Isakson (Kasimpaša) i Kristofer Nordfelt (Herenven)

Odbrana: Mikael Antonson (Kopenhagen), Pjer Bengtson (Kopenhagen), Andreas Grankvist (Krasnodar), Mikael Lustig (Seltik) i Martin Olsson (Norič).

Vezisti: Džimi Durmaz (Olimpijakos), Albin Ekdal (Cakjari), Alexander Kačaniklić (Kopenhagen), Kim Kallstrom (Spartak Mosckva), Sebastijan Larson (Sanderlend), Pontus Vernblum (CSKA Moskva), Erkan Zengin (Eškisehirspor), Nabil Bahui (AIK), Markus Berg (Panatinaikos).

Napadači: Emil Forsberg (Malme), Džon Guideti (Seltik), Branimir Hrgota (Borusija Menhengladbah), Isak Kjese Telin (Malme) i Zlatan Ibrahimović (Pari Sen Žermen).

Tri dana nakon meča sa Crnom Gorom Švedska će igrati prijateljski meč sa Francuskom u Marseju.

Bonus video: