Juventus bez izbora, Real, Dortmund i Arsenal za prolaz

0 komentar(a)
Juventus, Foto: Beta-AP
Juventus, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 04.11.2014. 08:55h

Fudbaleri Juventusa, trostrukog uzastopnog šampiona Italije, moraju večeras da pobede Olimpijakos u 4. kolu Lige šampiona, ukoliko žele da ostanu u trci za plasman u osminu finala elitnog evropskog takmičenja.

Stara dama prošle sezone nije uspjela da prođe među 16 najboljih, pa se pred izabranike trenera Masimilijana Alegrija stavlja jasan cilj, jer se rukovodstvo dvostrukog šampiona Evrope ne zadovoljava dominacijom na Apeninima.

"Želimo da se revanširamo Olimpijakosu za poraz u Atini. Svjesni smo da nam neće biti lako, ali uvjeren sam da možemo da ispunimo očekivanja navijača", izjavio je Alegri za Gazetu delo Sport.

Koliko je duel sa Grcima važan za Juve govori i činjenica da je Alegri minulog vikenda u Seriji A protiv Empolija odmarao dvojicu startnih napadača Karlosa Tevesa i Fernanda Ljorentea.

U drugom meču A grupe, aktuelni vicešampion Atletiko iz Madrida gostuje Malmeu. Šveđani su pobjedom protiv Olimpijakosa na svom terenu pokazali da nisu samo "ikebana u grupi", što znači da ekipu Dijega Simeonea očekuje veoma težak zadatak.

I dok će Juventus i Atletiko skoro do kraja grupne faze strepjeti za prolaz, Real Madrid, Borusija Dortmund i Arsenal mogli bi već večeras da osiguraju proljeće u elitnom takmičenju.

Madriđani, koji su u nevjerovatnoj su seriji od 11 uzastopnih pobjeda dočekuju Liverpul, najverovatnije sa oporavljenim Garetom Bejlom, dok Dortmund, koji nikako ne može da se "sastavi" u Bundesligi i trenutno je u zoni ispadanja čeka turski Galatasaraj. U slučaju pobjede ili remija "milionera" plasman u eliminacionu fazu mogao bi da ovjeri i Arsenal, ukoliko pred svojim navijačima ne izgubi od belgijskog šampiona Anderlehta.

Raspored današnjih mečeva 4. kola Lige šampiona.

Grupa A:

Juventus - Olimpijakos, Malme - Atletiko Madrid.

Tabela: Olimpijakos 6, Atletiko Madrid 6, Juventus 3, Malme 3.

Grupa B:

Real Madrid - Liverpul, Bazel - Ludogorec.

Tabela: Real Madrid 9, Ludogorec 3, Liverpul 3, Bazel 3.

Grupa C:

Zenit - Bajer Leverkuzen, Benfika - Monako.

Tabela: Bajer Leverkuzen 6, Monako 5, Zenit 4, Benfika 1.

Grupa D:

Borusija Dortmund - Galatasaraj, Arsenal - Anderleht.

Tabela: Borusija Dortmund 9, Arsenal 6, Anderleht 1, Galatasaraj 1.

Sve utakmice počinju u 20.45, osim duela u Sankt Peterburgu između Zenita i Leverkuzena, koji je na programu od 18 sati.

Bonus video: