Žardim: Monako mora da koristi šanse

„U svakoj utakmici imamo mnogo prilika, ali nismo dovoljno precizni. To moramo da popravimo“, rekao je Žardim pred meč sa Benfikom.
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.11.2014. 14:32h

Trener fudbalera Monaka Leonardo Žardim rekao je da njegova ekipa u predstojećoj utakmici protiv Benfike u Ligi šampiona mora da popravi igru u napadu ako želi da zadrži šanse za plasman u osminu finala tog takmičenja.

Fudbaleri Monaka igraju sutra u Lisabonu protiv Benfike, utakmicu 4. kola grupe C u Ligi šampiona. Monako je na 2. mjestu na tabeli sa pet bodova, a Benfika na posljednjem ima jedan.

Prvi je Bajer iz Leverkuzena sa šest bodova, a treći je Zenit sa četiri boda. U prošlom kolu u Monaku, ekipe su odigrale bez golova.

Monako u utakmicu ulazi posle remija protiv Remsa 1:1, što je naljutilo trenera Žardima, pošto je njegova ekipa imala mnogo prilika za gol.

„U svakoj utakmici imamo mnogo prilika, ali nismo dovoljno precizni. To moramo da popravimo“, rekao je Žardim.

Monako se muči u napadu, poslije odlazaka Hamesa Rodrigesa u Real Madrid i Radamela Falkaoa u Mančester junajted, a u 12 prvenstvenih utakmica ekipa je postigla 14 golova. Monako je ostvario šest trijumfa u posljednjih 15 utakmica u svim takmičenjima.

Zbog povrede prepone u francuskom timu neće biti Dimitra Berbatova, Borhe Lopesa zbog povrede koljena i Nabila Dirara zbog problema sa listom, ali bi u ekipu mogao da se vrati Žoao Mutinjo, koji se oporavio od povrede ramena.

Utakmicu će propustiti Eliseu, u ekipi Benfike, pošto je na treningu povrijedio stopalo, zbog povrede butine odsustvovaće Ola Džon i Žardel, a zbog suspenzije Lisandro Lopes.

U drugoj utakmici u grupi C, Zenit od 18 časova na stadionu Petrovski u Sankt Peterburgu igra protiv Bajera iz Leverkuzena.

Otkako je u martu Andre Viljaš-Boaš preuzeo Zenit, ekipa je u 29 utakmica ostvarila 22 pobjede u svim takmičenjima, ali je u posljednjih šest mečeva slavila dva puta.

Zenit u tri od tih šest duela nije postigao gol, uključujući i posljednje dve utakmice u Ligi šampiona.

Viljaš-Boaš nije zabrinut, pošto je njegova ekipa prva na tabeli domaćeg prvenstva i nije poražena u 12 utakmica. Zenit u sjutrašnji duel ulazi poslije pobjede u derbiju u Moskvi protiv CSKA 1:0.

„Svi su i dalje u dobroj formi i svježi“, rekao je Viljaš-Boaš.

Bajer u duel ulazi poslije poraza od Hamburga 0:1 i pobjeda u Rusiji bi ga učvrstila na prvom mjestu.

„Omogućili smo sebi dobru poziciju i pokušaćemo tako da nastavimo. Mislim da će situacija u grupi biti poznata tek poslije posljednjeg kola. Naš protivnik će morati da napada i to će nam otvoriti prostor za kontranapade“, rekao je sportski direktor Bajera Rudi Feler.

U njemačkom timu zbog suspenzije neće biti lijevog beka Vendela.

Bonus video: