Mladost lako savladala Mornar

"Na poluvremenu sam savjetovao igračima da uspore, pričuvaju se povreda i umora zbog obaveza u Kupu”, istakao Aleksandar Nedović
2 komentar(a)
Mladost, Foto: Luka Zeković
Mladost, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.11.2014. 20:14h

Iako nikada u najavama Mladost nije potvrdila šampionske ambicije, igrom, bespoštednim zalaganjem i ponašanjem igrača, ali i klupe, pokazuju da su ambicije ekipe sa Starog aerodroma, ipak više od borbe za vrh tabele i učešće u evrokupovima.

Podatak da su se, uprkos lošijem startu, izabranici Aleksandra Nedovića serijom dobrih rezultata bodovno izjeednačili na prvoj poziciji na tabeli, ulila je i dodatnu dozu želje u ekipi.

Osjetili su to i igrači Mornara, koje je domaćin vrlo brzo sabio na polovinu a nakon gola iz prve šanse Bogdana Milića, gosti su djelovali apsolutno nemoćno.

U 15. minutu sjajni desni bek Radule Živković je centrirao a Milić fantastično glavom pogodio ispod prečke gola koji je branio Luka Raičević.

Uslijedio je period desetominutnog kombinovanja domaćih igrača, i nemoć gosdtiju da oduzmu posjed, ali se do drugog gola čekalo do 33. minuta.

Živković je „promiješao” odbranu po desnoj strani uletio u kazneni prostor i razornim udarcem lejvicom zakucao loptu u mrežu.

Pomoćnik je, međutim, signalizirao da je Milić iz ofsajda zaklanjao Raičevića, na šta je klupa domaćina burno protestvovala.

Zato nije ni vidjela da njiihovi igrači slave pogodak, koji je došao kao plod želje gostiju da iskoriste smušenost i organizuju kontru, ali su u tome pogriješili a Marko Šćepanović je iskoristio poklon.

Nakon brojnih šansi Mladosti, Šćepanović je u posljednjim sekundama poluvremena krunisao sjajnu akciju Miroja Jovanovića i Ivana Kneževića (ušao minut ranije zbog povrede Milića).

Ispostavilo se da je to konačan rezultat, iako je Mladost i u drugom dijelu imala brojne zicere.

"Zaslužena pobjeda Mladosti, jer bez Ivanovića i Rotkovića nijesmo mogli da pariramo ovako raspoloženom rivalu. U nastavku smo uspjeli da se konsolidujemo, da ne doživimo još teži poraz, mada je možda tome doprinio i podatak da su domaći igrači bili zadovoljni rezultatom”, kazao je Mladen Vukićević, trener Mornara.

U nastavku je Mladost odmah promijenila formaciju, a ofanzivni Živković dobio zadatke štopera. Ipak, Šćepanović, Karadžić, Đalac i Knežević su propustili sjajne šanse.

"Sigurno je da smo odigrali sjajno poluvrijeme,imali sreće da brzo postignemo gol, i na kraju poluvremena uprkos brojnim promašajima postignemo tri gola. Na poluvremenu sam savjetovao igračima da uspore, pričuvaju se povreda i umora zbog obaveza u Kupu”, zaključio je Nedović.

Mladost - Mornar 3:0 (3:0)

Podgorica - Stadion Mladosti. Gledalaca: 400. Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Pomoćnici: Dragan Vujović i Boban Krstev (Cetinje). Strijelci: Milić 15, Šćepanović 33, 45. Žuti kartoni: Graovac (Mornar).

Mladost: Radulović, Živković, Lakić (Savićević), Radusinović, Pejović, Novović, Lagator, Jovanović, Đalac (Karadžić), Šćepanović, Milić (Knežević).

Mladost: Raičević, Mrvaljević, Graovac, Arsenijević, Radulović, Vojvodić, B. Merdović (Seratlić), Kalezić (L. Merdović), Božović, Lalošević (Kujović), Vukmarković.

Bonus video: